Updates

Uitslagen clubkampioenschappen 5 oktober

Na alle regen van de voorgaande dagen, was het een meevaller dat het op de dag van de clubkampioenschappen (5 oktober) heel de dag droog bleef. 167 atleten hadden zich voor de Fortius clubkampioenschappen ingeschreven, waarvan 104 pupillen. De jongste pupillen begonnen ’s morgens om 10 uur met hun eerste onderdeel en de wedstrijd werd na vijven afgesloten met de laatste onderdelen voor de junioren, senioren en masters. Er hing een gemoedelijke sfeer, waaraan nog extra werd bijgedragen door randactiviteiten vanuit de jeugdafdeling. Verschillende ouders hadden hun best gedaan op het bakken van allerlei taart en koek, die in kraampjes langs de baan te koop werden aangeboden.

Door veel atleten werd behoorlijk goed gepresteerd, al hadden de sprinters en hordelopers wel te kampen met een flinke tegenwind, wat de prestaties op die onderdelen wat drukte. Bij het werpen was te zien dat de jeugdatleten die deelnemen aan de dit jaar gestarte specialisatietrainingen goede progressie boeken. Zo wierp Wessel de Lange (JJC) de discus naar 35,44 m. Bij het hoogspringen valt de 1,61 m van D-junior Samuel van Well op. Hij komt met die prestatie op de derde plaats in de Fortius 10-bestenlijst te staan.

Clubrecords

Aan het eind van de middag zagen we een ontketende Cristy Pieter naar 60,42 op de 400 meter snellen, een ongekend snelle tijd voor een D-juniore. Ze bracht daarmee het clubrecord, dat ze eerder deze zomer was kwijtgeraakt aan Anniek de Lange, weer terug op haar naam. Het is leuk om te volgen hoe de twee getalenteerde vriendinnen keer op keer stokoude clubrecords breken om ze daarna om beurten ook nog eens steeds scherper te stellen.

Ook bij de masters werden clubrecords genoteerd. Gerard Groothuizen, die zich doorgaans beperkt tot het lopen op de weg, maakte een uitstapje naar de baan en dat leverde hem meteen twee clubrecords M65 op: de 400 meter in 75,78 en de 800 meter in 2:48,60. Ook Geert Dekker zien we niet vaak als atleet in actie op een baanwedstrijd. Nu hij dat wel deed, liep hij in 2:35,57 meteen een clubrecord M55 op de 800 meter. De met een sprintblessure kampende Ko Florusse probeerde het dit keer eens op de werpnummers, wat resulteerde in een clubrecord kogelstoten M65 met 8,56 m.

Alle uitslagen zijn de vinden op de pagina Fortius Clubkampioenschappen op Atletiek.nu.

Foto’s

Ineke Huijsdens maakte meer dan 300 foto’s van de Pupillen C. Ze zijn te bekijken in dit fotoalbum op Facebook.

Heb jij ook foto’s gemaakt en online geplaatst? Laat het de webredactie weten, zodat we de link hier toe kunnen voegen.

Naar boven