Updates

Vier Nederlandse records en goede prestaties Fortius op Regio Indoor

De atletiekhal van Fortius was vandaag voor de 16e maal het decor voor de Regio Indoor voor junioren, senioren en masters.  Bij de masters werd het een ware topwedstrijd met niet minder dan vier Nederlandse records. Eén van die records was voor de uit de Parthenongelederen voortkomende Fortiusatleet Ko Florusse. Hij verbrak in 7,31 s. het Nederlands record M65 op de 50 meter. Het was een verbetering met 0,07 s. van het record dat op naam stond van Jan Ties.

In de categorie M60 slaagde Ruud Wieles van Typhoon erin om het Nederlands record op de 50 meter te verbeteren naar 6,97 s. Het oude record stond met 7,01 s. op naam van Wim Scholtes en was in 2008 eveneens in de Dordtse hal gelopen.

Tilly Jacobs (V60) van AV ’34 lukte het zelfs om twee Nederlandse records op haar naam te schrijven. Zij liep de 50 meter in 7,82 s. en de 60 meter in 9,05 s.  Het gaat hier om dezelfde Tilly Jacobs die bij Fortius diverse clubrecords op de sprint bij de vrouwen senioren op haar naam heeft staan. Het gaat daarbij om prestaties die zij in de jaren 70 leverde als Parthenonatlete.

Ruben van Ameijden verbeterde het clubrecord indoor kogelstoten M35 van Fortius met 2 cm naar 13,40m. Het record stond reeds op zijn naam.  

Niet alleen bij de masters werd goed gepresteerd. Ook een aantal jongere atleten van Fortius ging blij naar huis. Zo scoorde junior C Ivar de Koning (op de foto startend op de 60m horden) drie persoonlijke records.

Miranda van Dijk won de 60m horden bij de meisjes B in een mooie tijd van 9,65 s. Quinten van der Elst wist op de sprinttweekamp knap vijfde  te worden van de 20 deelnemende jongens C. Duane van Dijkhuizen won met een hoogte van 3,80m met overmacht het polsstokhoogspringen bij de jongens C.  Finn Joosten werd bij het kogelstoten eerste bij de jongens B met 10,15m.

In de uitslagen van de Regio Indoor van 14-1-2017 zijn de prestaties van de Fortiusatleten terug te vinden onder hun oude verenigingsnamen Parthenon en Hercules.  De nieuwe clubnaam is in Atletiek.nu  nog niet verwerkbaar.

Naar boven