Updates

Weekend vol goede polsstokprestaties

Er kwamen het afgelopen weekend nogal wat polsstokhoogspringers van Fortius in actie. Verdeeld over wedstrijden in Bergen op Zoom, Vught en Dordrecht werden door zowel beginnende als (ver)gevorderde springers en springsters mooie prestaties geleverd.

Thyra van Diemen evenaarde zondag 19 januari tijdens het Jumping Weekend in Vught het clubrecord polsstokhoogspringen indoor voor meisjes junioren B.

Thyra komt sinds een paar maanden op wedstrijden weer uit voor Fortius, nadat ze enkele jaren wedstrijdlid was bij achtereenvolgens PAC en Ilion. In haar eerste polsstokwedstrijd sinds juni vorig jaar ging ze zondag in de hal van Prins Hendrik over 3,60 m en dat was precies even hoog als het clubrecord voor MJB van Marijke Valk uit 2008.
Saskia van der Boor (Vsen) sprong in dezelfde wedstrijd 3,40 m hoog met de polsstok.

Een dag eerder namen drie polsstokspringers van Fortius deel aan de indoorwedstrijd die Spado in Bergen op Zoom organiseerde. Junior D Lucas Gennisse slaagde er voor de eerste keer in om de magische hoogte van 3 meter te overwinnen. Met 3,03 m werd hij eerste bij de C-junioren. Ota Aigbosuria werd tweede met 2,33 m. Duane van Dijkhuizen was met 4,23 m de beste bij de A-junioren.

Fortiustrainer Arno Tavenier organiseerde zondag 19 januari in onze hal in Dordrecht een polsstokhoogspringwedstrijd, waaraan door negen atleten van Fortius werd deelgenomen. Hun prestaties kan je hier lezen.

Uitslagen Spado Indoor Bergen op Zoom 18-1-2020
Uitslagen Jumping Weekend Vught 19-1-2020
Uitslagen polshoogwedstrijd Dordrecht 19-1-2020

Naar boven