Updates

Worstelaars Fortius derde in Keulen

20180909 worstelen Keulen 2

Op 9 september zijn we om 06:00 uur vertrokken richting Duitsland. Shayna en Jern moesten worstelen op het vrije-stijl-toernooi in Keulen. Wij zijn op uitnodiging van de Halter uit Utrecht meegegaan.

Shayna werd ‘s ochtends gewogen en was 20,5 kg en stond in de gewichtklasse tot 22 kg. Ze was erg zenuwachtig, het was ook het eerste toernooi na de zomervakantie. Haar eerste partij verloor ze helaas. Haar tegenstander was niet veel beter, maar net genoeg om te winnen. In haar tweede partij kon ze de zenuwen van zich afschudden en met twee shoots naar de benen en twee keer de tegenstander op de rug leggen had ze gewonnen. Haar laatste tegenstander was een niveautje te hoog. Die blokte haar shoot erg goed, en sloeg een greep aan waar Shayna niet uit kon komen. Ze heeft een welverdiende derde plaats gehaald.

Jern woog 30,5 kg en stond een klasse hoger dan vorig jaar, tot 32 kg. De eerste wedstrijd had ook hij erg veel last van zenuwen. Zijn tegenstander was een bekende waar hij al eerder tegen gestaan had. Vrije stijl heeft niet Jerns voorkeur en hij verloor helaas deze match.
De tweede wedstrijd was hij al wat beter in zijn ritme. Zijn voorkeur voor Grieks/Romeins kwam goed naar voren toen hij zijn tegenstander achterover gooide en de wedstrijd won. De derde wedstrijd stond hij tegen een flink wat sterkere tegenstander. Hij heeft goed gestreden, maar kwam in een borstklem die heel erg strak zat en verloor de wedstrijd. Ook Jern heeft een welverdiende derde plaats behaald.

2080909 worstelen Keulen 3

Het was een leuke dag met veel goede wedstrijden en onderling veel lol.

 

Naar boven