Updates

Zilver Duane van Dijkhuizen en Karlijn Schouten op NK Junioren

20190209 Karlijn podium NKi

Op 9 en 10 januari was Omnisport in Apeldoorn het decor voor de Nederlandse kampioenschappen indoor voor junioren (A/B). Enkele topjunioren van Fortius gooiden hoge ogen met twee zilveren medailles op polsstokhoog en een vijfde plek in de finale van de 800 meter.

Op zaterdag werden de wedstrijden polsstokhoogspringen voor de jongens B en de meisjes A gehouden. Bij de jongens B eiste Duane van Dijkhuizen het zilver voor zich op met een hoogte van 4,31 m, een verbetering van het clubrecord met 1 cm.

Bij de meisjes A veroverde Karlijn Schouten met 3,61 m eveneens de zilveren plak. Een mooie prestatie, al had Karlijn gezien haar prestaties van de afgelopen weken misschien op meer gehoopt. Saskia van der Boor werd met 3,41 m vierde.

Tibo Visser (JJA) liep op zaterdag de voorrondes van de 800 meter. Als eerste tijdsnelste drong hij door tot de finale, die op zondag gelopen werd. In de finale liep Tibo in 1:58,39 een mooi persoonlijk record en schopte hij het tot een vijfde plaats op het sterk bezette loopnummer.

Quinten van der Elst (JJB) liep op zaterdag de series van de 400 meter. De nummers 1 van de series gingen rechtstreeks door naar de finale, aangevuld met de twee snelste afvallers. Quinten werd tweede in zijn serie. Hoewel hij in 53,04 s een nieuw p.r. liep, was het niet snel genoeg om zich te plaatsen voor de finale.