Updates

Gratis inschrijven voor pupillencompetitie 2019

Vanaf vandaag is het weer mogelijk om jezelf gratis in te schrijven voor de pupillen zomercompetitie 2019!
Voor het inschrijven (t/m 29 maart 2019) ga je snel naar deze website en vul je het formulier in.

Onderstaand een korte uitleg wat deze competitie precies inhoudt. Elk jaar organiseert de Stichting Atletiek Regio Dordrecht (StARD) in de zomer een baancompetitie voor pupillen. Deze competitie bestaat uit 5 wedstrijden (waarvan je er aan minimaal 4 moet deelnemen om in het eindklassement voor te komen) in onze regio;

  1. zaterdag 13 april bij Passaat te Papendrecht
  2. zaterdag 11 mei bij AAA te Alblasserdam
  3. zaterdag 15 juni bij Typhoon te Gorinchem
  4. zaterdag 6 juli bij Fortius te Dordrecht
  5. zaterdag 14 september bij Spirit te Oud-Beijerland

 

Op de wedstrijddag arriveer je ongeveer 30 minuten voor je eerste onderdeel bij de organiserende vereniging. Je kunt er van uitgaan dat je ongeveer een dagdeel (ochtend of middag) kwijt bent met de wedstrijd. De voorgaande jaren startten de pupillen mini, C en B in de ochtend rond 10.30 uur en waren begin van de middag klaar. De pupillen A hadden meestal een starttijd in het begin van de middag en waren rond 17.00 uur klaar. Dit zijn trouwens geen garanties voor de tijden voor het seizoen 2019. Het schema en de wedstrijdonderdelen worden bekend gemaakt ongeveer 1 week voor de betreffende wedstrijd.
 
Mini’s en C-Pupillen: De wedstrijd bestaat uit een meerkamp ( 40 meter sprint, balwerpen en verspringen), een lange afstand (600 meter), en een (pendel)estafette.
B en A-pupillen; een meerkamp (40/60 meter sprint, balwerpen of kogelstoten en ver- of hoogspringen), een lange afstand van 1000 meter en er wordt een (pendel)estafette gelopen.

Als eerste ga je je startnummer ophalen. De Fortius-nummers worden in de ochtend meestal door een trainer opgehaald. Bij alle wedstrijden is er altijd wel een gedeelte langs de kant van de baan (als het regent onder een paraplu en bij felle zon onder een parasol) waar alle Fortius-deelnemers en supporters zitten tijdens de wedstrijd. Hier kun je dan ook de startnummers vinden en deze daarna bevestigen op je shirt met je meegebrachte veiligheidsspeldjes.

Na een kleine warming up met je groep ga je aan de wedstrijd beginnen; meisjes en jongens apart. De wedstrijd bestaat uit een meerkamp, een lange afstand en een estafette (afhankelijk van het aantal deelnemers) en je bent zelf verantwoordelijk om op tijd bij het onderdeel te zijn;
Bij de loopnummers heb je logischerwijs één poging om je sprint of lange afstand te lopen. Bij de overige technische onderdelen komt het er meestal op neer dat je één oefenpoging hebt en daarna 3x voor het “echt” gaat werpen/stoten/springen. De beste poging van de 3 telt mee voor het klassement.

Als je de meerkamp en de lange afstand hebt afgewerkt, wordt er in het wedstrijdsecretariaat een klassement opgemaakt. Als dit bekend is, vindt na iedere wedstrijd de diploma-uitreiking zo snel mogelijk plaats. Daarnaast wordt er ook nog een estafette loop gehouden waarvan geen klassement wordt opgemaakt omdat de teams meestal per wedstrijd verschillen door ziekte, vakantie, blessures etc.
 
Na de eerste drie wedstrijden wordt ook nog een tussenklassement opgemaakt voor de Vijf regio-ontmoeting. De beste pupillen worden voor die wedstrijd uitgenodigd. Dat is ieder jaar weer een erg gezellig en sportief gebeuren. Dit jaar op zondag 30 juni bij Typhoon in Gorinchem.

Bij de laatste (5e) wedstrijd in Oud-Beijerland wordt het eindklassement bekendgemaakt (voor de kinderen die aan minimaal 4 wedstrijden hebben deelgenomen) en daar worden dan ook de prijzen uitgereikt.

De trainers van de Fortius pupillen zouden het erg leuk vinden als er zo veel mogelijk pupillen aan deze competitie gaan meedoen. Het inschrijfgeld wordt betaald door Fortius, dus deelname is gratis. De inschrijving is inmiddels geopend en vrijdag 29 maart is de laatste inschrijfdag! Vul het formulier in op de website van Fortius, zie het artikel van zaterdag 9 maart. 

We hopen dat we deze zomer met een grote Fortius-delegatie bij de zomercompetitie aanwezig te kunnen zijn. Heb je nog vragen dan kun je terecht bij Dini Grootenboer, je eigen trainer of via de e-mail bij Daniël Hermus.

Met sportieve groeten,

Daniël Hermus en de rest van de pupillen trainers van Fortius

Naar boven