Updates

1 x goud en 2 x zilver op NK indoor Masters

In het weekend van 3 en 4 februari ging in Omnisport in Apeldoorn de maand van de Nederlandse kampioenschappen van start met de NK indoor voor Masters. De vier deelnemende atleten van Fortius waren er zeer succesvol. Met mooie persoonlijke prestaties werden een Nederlandse titel en twee zilveren medailles binnengehaald. Bovendien sneuvelden er twee clubrecords.

Wil

Wil Florusse moest op zaterdagmorgen als een van de eersten aan de bak. In een anderhalf uur durende kogelstootwedstrijd, waarin een hele zwik categorieën was samengevoegd tot één startgroep, gaf Wil de concurrentie in haar categorie V75 het nakijken met een prima serie stoten. Haar vijfde poging was het verst. Met een uitstekende 8,08 m werd ze Nederlands kampioene. Ze verbeterde er tevens het reeds op haar naam staande clubrecord mee.

Robert

Robert Florusse moest nog vroeger beginnen dan Wil. Even na tien uur ’s ochtends zat hij al in het startblok voor de series 60 meter M45. Hij plaatste zich zonder veel moeite voor de finale, die twee uur later plaatsvond. Na vijf keer teruggeschoten te zijn door valse starts van zijn tegenstanders (voor masters geldt als regel dat ze elk één keer vals mogen starten), spoot Robert uit de blokken. Hij maakte er een spannende wedstrijd van. Achter de gedoodverfde winnaar Samora Strijder (U-Track) kwam hij in een close finish met Wessel Laseur (AV Sparta) over de finish. Voor beide mannen werd 7,90 s geklokt, maar bij nadere bestudering van de finishfoto bleek Robert 3-duizendste van een seconde sneller te zijn geweest. Hij kreeg het zilver omgehangen.

Joke

De derde Fortiusmaster die aantrad in de piste van Omnisport, was Joke Torbijn. Zij liep de 60 meter in de categorie V65. Joke liep een goede race en haalde in 9,98 s de zilveren medaille binnen achter haar eeuwige angstgegner Tilly Jacobs (AV ’34). De overige dames in hun categorie vormden geen moment een gevaar.

Rens

Rens van der Elst kwam een dag later naar Apeldoorn om bij de M55 de 200 meter te lopen. De 200 meter werd in series op tijd verwerkt, met in elke serie maximaal vier lopers, omdat de twee buitenste banen niet beschikbaar waren. Daar lag de demontabele wielerbaan nog op, een overblijfsel van het EK baanwielrennen dat enkele weken eerder in Omnisport had plaatsgevonden. Rens trof baan 2, doorgaans niet geliefd vanwege de krappe bochten, maar Rens had er geen moeite mee. Hij deed het in 28,56 s zelfs verrassend goed. Zijn tijd was een verbetering van het clubrecord M55 met 0,07 s. Het oude record stond sinds 1998 op naam van Henk Barends. Op het NK was Rens’ tijd goed voor de achtste plaats.

Uitslagen NK indoor Masters 3 en 4 februari 2024

Naar boven