Updates

Clubrecord verspringen Anniek de Lange

Op zaterdag 13 mei werd in de Lisse de prestigieuze baanwedstrijd om de Ter Specke Bokaal gehouden. De wedstrijd is onderdeel van de Track & Field series, is de eerste (inter)nationale wedstrijd van het seizoen en heeft de World Athletics E status. Van Fortius waren Anniek de Lange en Timo de Kok als deelnemers toegelaten.

De Ter Specke Bokaal wordt altijd gekenmerkt door een groot aantal incourante onderdelen. Timo had gekozen voor de 1000 meter en deed het in 2:33,78 uitstekend. In de 10-bestenlijst van Fortius komt hij met die tijd op de tweede plaats te staan bij de jongens junioren A.
Bij het verspringen steeg Anniek in haar tweede poging met 5,77 m boven zichzelf uit. Helaas stond er bij die sprong net een beetje teveel rugwind (+2,1 m/s) om geldig te kunnen zijn. In haar laatste poging kwam ze op 5,70 m in de zandbak neer en toen was de wind zo vriendelijk om binnen de toegestane marge te blijven. Haar prestatie van 5,70m is een verbetering van het clubrecord bij meisjes junioren B en A en de vrouwen senioren. Het oude record (5,68m) stond ook al op naam van Anniek, maar moest ze delen met Cristy Pieter.

Uitslagen Ter Specke Bokaal Lisse 13-5-2023

Naar boven