Updates

Masters competitie

Update 05-11-2023

Info 2024

De masterscompetitie is een landelijke competitie.

Ingeschreven ploegen: 

nog niet bekend

Data competitiewedstrijden in 2024:

12 mei

9 juni

22 september landelijke finale

In de masterscompetitie wordt gewerkt met age-grading. Kort samengevat: een prestatie wordt door middel van de age-gradingtabel omgerekend. Deze ‘nieuwe’ prestatie krijgt de puntentelling zoals vastgesteld door de Atletiekunie in de puntentelling voor (neo-)senioren, junioren A/B en masters. Hierdoor kunnen deelnemers van alle masterscategorieën tegen elkaar strijden. Bij werponderdelen mag elke deelnemer tevens gebruik maken van het gewicht dat de WMA (World Masters Athletics) heeft voorgeschreven voor zijn of haar categorie.

Ten behoeve van het vlug om kunnen rekenen van de verschillende prestaties in de leeftijdscategorieën heeft Weia Reinboud een spreadsheet gemaakt. Deze is hier te downloaden (versie 2023).

Juryleden

De deelnemende verenigingen moeten volgens het competitiereglement juryleden beschikbaar stellen per wedstrijd(locatie). Hiermee vult de organisator van een competitiewedstrijd de volledige jurybezetting op. Bij de inschrijving van meerdere ploegen moet je ook meerdere juryleden en vrijwilligers beschikbaar stellen.

1 ploeg: 1 jurylid

2 – 4 ploegen: 1 jurylid + 1 vrijwilliger

5 – 8 ploegen: 2 juryleden + 1 vrijwilliger

9 – 12 ploegen: 2 juryleden + 2 vrijwilligers

13 + ploegen: 3 juryleden + 2 vrijwilligers

Inschrijftermijn ploegen

De inschrijving moet zijn gedaan:

– uiterlijk op woensdag 23:59 uur bij wedstrijden die op zaterdag plaatsvinden;

– uiterlijk op donderdag 23:59 uur bij wedstrijden die op zondag plaatsvinden.

De ploegleider schrijft de ploegen in. 

Rouleren wedstrijdprogramma’s finales

De finaleprogramma’s zijn niet elk jaar hetzelfde. Er wordt per jaar gerouleerd. Het ene jaar het programma gelijk aan dat van wedstrijd 1, het andere jaar gelijk aan dat van wedstrijd 2.

 

 

Naar boven