Updates

Geslaagde Fortius Indoor 2024

Op zaterdag 16 maart vond de Fortius Indoor plaats, met in de ochtenduren de clubkampioenschappen indoor voor de pupillen en in de middag een open wedstrijd voor junioren, senioren en masters. Met 275 deelnemers  verdeeld over zeven verschillende onderdelen was het een hele klus om de wedstrijd goed te organiseren, maar met de hulp van veel vrijwilligers is het Fortius weer prima gelukt.

De pupillen streden in een driekamp om het clubkampioenschap per leeftijdscategorie. De clubkampioenen indoor 2024 zijn: Lenni Reif (U12M), Fae Suijkerbuijk (U12V), Bas van Gink (U11M), Isabel Rook (U11V), Olivier Duineveld (U10M), Diore van der Laan (U10V), Valentijn van Eersel (U9M), Jarinde Pors (U9V), Sepp den Otter (U8M), Annelise Rook (U8V), Jelle van Velzen (Framerunners jongens) en Tessa van Loosen (framerunners meisjes).

Voor de junioren, senioren en masters was het een goed bezette wedstrijd waarin de Fortiusatleten flinke tegenstand kregen vanuit heel Nederland en zelfs uit België. Er waren veel blije gezichten door persoonlijke records en beste seizoensprestaties. Bij de masters sneuvelden twee clubrecords kogelstoten. Het eerste clubrecord was voor Bob Hurkmans die het record M45 op 11,26m zette. Het oude record stamde uit 1991 en stond met 10,49m op naam van Piet Barends. Het tweede clubrecord was voor Wil Florusse die haar eigen record V75 met 56 cm verbeterde naar 8,64m. Niet alleen door de masters werd goed gepresteerd, ook de jongere atleten van Fortius deden het prima. Savannah Bailey won de 60 meter bij de U20V in een uitstekende 8,35 s en werd ook bij het kogelstoten eerste met een stoot over de 11 meter. Haar jongere zus Alyssah won de 60 meter bij de U16V in 8,56 s. Bij de U16M was Leensey Bilkerdijk in 7,88 s de snelste. Bij het verspringen U16M ging de winst met een sprong van 5,34 m naar Sem Schoester. Freek Bosveld was met 11,30m de winnaar bij het kogelstoten U20M.  Bij de U14V was er een opvallend grote deelname van de kant van Fortius op de 60 meter horden. Gemma Doff was in 12,43 s de snelste van allemaal.

Deze en alle andere uitslagen van de junioren, senioren en masters staan op deze pagina van Atletiek.nu. De uitslagen van de pupillen en framerunners staan hier.

Naar boven