Updates

Geslaagde nationale U14/U16 indoor in Apeldoorn

Dit weekend was Fortius goed vertegenwoordigd bij het officieuze NK indoor voor U16 & U14 in Apeldoorn. 1268 atleetjes reisden af naar de mooiste hal van Nederland waar volgend jaar het EK indoor plaats zal vinden. Sommige atleten hebben weinig uitdaging binnen de regio en meten zich graag met de landelijke top.

Tien atleten van Fortius mochten starten en uiteindelijk ging (bijna) iedereen met een mooi persoonlijk record naar huis.

Mooie prestaties en een mooie ervaring voor Noah van Bezooijen [U14], Fleur de Bruin [U13] en Rick Thomas [U15].

Hoge noteringen waren er voor Tinus Reif [U14] en Jayden Jeras [U15] die de halve finales 60m wisten te bereiken. Finales voor Leensey Bilkerdijk [U16] 13e bij verspringen, Faisal Daku [U14] 8e bij verspringen en Allison van Meggelen [U15]  7e bij kogelstoten.

En dan nog twee toppers die mochten ruiken aan een medaille, maar naast het podium moesten plaatsnemen.

Kelvin Mol [U16] plaatste zich met een persoonlijk record van 7,51s op de 60m voor de finale. In een spannende finale moest de jury uitsluitsel geven. Met wederom 7,51s liep hij naar een bijzonder knappe vierde plaats.

Evy Marie Rook [U13, foto bovenaan] maakt er met haar vriendin Fleur altijd een gezellige dag van, maar als het startschot van de 1000m wordt gelost dan heeft ze maar één doel en dat is zo snel mogelijk naar de finish. Als een kleine Femke Bol liep ze naar de 4e plaats en met de 3:31 min. bleef ze net boven haar persoonlijk record.