Updates

Onderlinge wedstrijd kogelslingeren voor pupillen op woensdag 5 juli 2023

IJs en weder dienende wordt er op woensdag 5 juli a.s. een onderlinge wedstrijd kogelslingeren gehouden voor pupillen A1 en A2, die reeds een om meer keren op dit nummer hebben getraind. Momenteel hebben 11 pupillen zich opgegeven, maar er hebben er zo’n 20-tal reeds op dit nummer getraind. Mochten ze allen mee willen doen, dan hoop ik, dat er een aantal ook op 12 juli nog kunnen, want anders wordt het wel erg druk en kan men waarschijnlijk niet eens drie pogingen doen, temeer daar men ook nog een keer moet inwerpen.

De wedstrijd kan alleen een succes worden als er voldoende helpers zijn voor opbouwen en jureren. Zowel helpers als deelnemers worden verzocht om kwart voor zes (17.45 uur) aanwezig te zijn. De linten van de werpsector moeten nog worden uitgelegd, de binnenring moet nog worden gehaald en gelegd en de kogels moeten worden gehaald.

De atleten moeten eerst nog inlopen e.d. en spieren moeten warm worden.

Aan helpers zijn nodig minimaal vier personen en voor wat betreft de juryleden hebben we bij voldoende belangstelling de volgende functies te vervullen:

– 1 jurylid oproepen atleten en noteren resultaten

– 2 juryleden in het veld om precies te bepalen waar de kogel neerkomt (een rubber kogel laat geen indruk na), waarvan één het meetlint bij zich heeft

– 1 jurylid om het meetlint over het midden van de ring te houden

– 1 jurylid om de geworpen afstand af te lezen en door te geven degene die noteert

– 1 jurylid om de kogel terug te brengen.

Dus als het even kan in totaal tien ouders om te jureren en te helpen, maar helpers kunnen natuurlijk ook jureren en dat scheelt weer mensen.

De pupillen werpen met een rubber kogel van 1 kg en als ze daarmee in training over de 20 meter hebben geworpen, mogen zij ook kiezen om met een 2 kg kogel te werpen.

Toeschouwers zijn ook welkom, maar op veilige afstand achter het net blijven en de andere trainingen niet hinderen.

Naar boven