Running

Prestaties
op afstanden
zet je samen

Agenda

 • 03nov2024

  DrechtStadLoop 2024

  Jeugdlopen, 5km, 10km en Mulder Van Mill halve marathonDordrecht10:00 – 17:00 uur
 • 30nov2024

  Wantijparkloop

  Wantijpark
 • 28dec2024

  Schapenkoppen Sportpark Cross

  Veldloop in en rond Sportpark ReewegSportpark Reeweg

Training

Beginnend of ervaren
iedereen is welkom

Hardlopen

Of u nu een beginnende of reeds een ervaren loper bent, bij FORTIUS kunt u terecht voor uw looptrainingen. Bij ons worden verschillende afstanden op verschillende niveaus getraind onder de deskundige begeleiding van onze trainers.

Sportief wandelen

Onze omni-sportvereniging FORTIUS biedt u de mogelijkheid samen met een groep op uw eigen niveau sportief te wandelen.

Afstanden

Prestaties op afstanden
zet je samen

Een goed begin is het halve werk

Ben jij een beginnend hardloper of doorgewinterde atleet, bij Fortius kan je aansluiten bij verschillende loopgroepen.
We trainen op verschillende avonden en in verschillende niveaugroepen. Het maakt niet uit of je traint om fit en gezond te blijven of om een persoonlijk record neer te zetten op de marathon. We bieden elke loper de juiste training.

Wanneer kan ik trainen?

Ontdek bij welke groep jij aan wil sluiten.

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagZaterdag
Loopgroepen
Ma/wo/za
19.15 – 20.4519.15 – 20.4509.30 – 11.00
Loopgroepen
Ma/do
19.15 – 21.0019.15 – 21.00
Loopgroepen
Di/Do
19.15 – 21.0019.15 – 21.00
Sportief
wandelen
19.15 – 20.1519.15 – 20.15

Loopgroepen ma/wo/za

Trainingstijden
 • Maandag: vanaf 19.15 uur.
 • Woensdag: vanaf 19.15 uur.
 • Zaterdag: vanaf 09.30 uur (niet voor alle niveaugroepen).

Op deze trainingstijden bieden we voor de sporters verschillende niveaugroepen aan. Kom je voor het eerst, dan kunnen de trainers je adviseren in welke groep je het beste past.

 • Instapniveau - Groep getraind door Jolanda Koorevaar. Dit is een laagdrempelige loopgroep, die loopt tussen de 32 en 40 minuten op de 5 km. Ook zijn er lopers die om wat voor reden dan ook maar 3 km kunnen of willen lopen. De doelstelling is lekker gezellig lopen en kletsen. Nieuwe mensen vinden snel aansluiting en voelen zich snel op hun gemak.
 • Op naar de 10! - Groep getraind door Jolanda Kramers, Karla Blommaert, Esther Hofland, Petra v.d. Gracht en Chantal van Meegen. Deze groep kan (makkelijk) een 5 km lopen en traint voor een 10 km.
 • De vaart erin - Groep getraind door Frank Muller en Frans Jansen. Deze groep kan makkelijk een 5 km lopen en traint voor de 10 km (doelstelling: binnen 1 uur) en voor wat langere afstanden zoals 15 km of een halve marathon.
 • Als de bliksem - Groep getraind door Henk de Haan, Dick Picket en Frans Thomas met assistenten Erik Jan Rem en Willem v.d. Hoek. Deze groep traint voor een snellere tijd op de 10 km (doelstelling ongeveer 50-55 minuten) en voor wat langere afstanden zoals 15 km of een halve marathon.
 • Kilometervreters - Groep getraind door Léon Goor en Maarten Danckaarts. Deze groep traint voor afstanden tot de marathon. Indicatie niveau: tussen 40 en 52 min. op de 10 km.

Heb je een vraag? Neem dan contact op met trainingscoördinator Toos Volmer.

Loopgroepen ma/do

Trainingstijden
 • Maandag: vanaf 19.15 uur.     
 • Donderdag: vanaf 19.15 uur.

Op deze trainingsavonden bieden we voor de sporters verschillende niveaugroepen aan. Kom je voor het eerst, dan kunnen de trainers je adviseren in welke groep je het beste past.

 • Instapniveau - Groep getraind door Jan van Someren. Dit is een laagdrempelige loopgroep, die loopt tussen de 32 en 40 minuten op de 5 km. De doelstelling is lekker, gezellig lopen en kletsen. Nieuwe mensen vinden snel aansluiting en voelen zich snel op hun gemak.
 • De vaart erin - Groep getraind door Kees de Pee. Deze groep bestaat uit prestatielopers en recreanten die op de 10 kilometer een tijd tussen de 50 minuten en 60(+) minuten lopen. Deze groep sluit aan bij de 'de vaart erin'-groep op de donderdagavond. Ze trainen op het schema van die dinsdag/donderdag groep, waardoor atleten zelf kunnen kiezen of ze de donderdagavond met de maandag- of dinsdagavond willen combineren. 

Heb je een vraag? Neem dan contact op met trainingscoördinator Toos Volmer.

Loopgroepen di/do

Trainingstijden
 • Dinsdag: vanaf 19.15 uur.     
 • Donderdag: vanaf 19.15 uur.

Op deze trainingsavonden bieden we voor de sporters verschillende niveaugroepen aan. Kom je voor het eerst, dan kunnen de trainers je adviseren in welke groep je het beste past. 

 • Groep E - Groep getraind door Gerard Roovers. Dit is een laagdrempelige loopgroep en sporters die uitstromen uit de jaarlijkse beginnersgroep kunnen hier moeiteloos aansluiten. Er wordt getraind op afstanden van zo'n 5 tot 10 kilometer. Elke week heeft één intervaltraining en één duurlooptraining.
 • Groep D - Groep getraind door Willem Pankow, Mieke Salden en Martin Camfferman. Deze groep bestaat uit prestatielopers en recreanten die op de 10 kilometer een tijd tussen de 50 en 60 minuten lopen. Op de dinsdag is de focus meer op techniek en intervaltraining. Op de donderdag is de focus op duurloop. Optioneel kan er ook op de zondag gelopen worden waarbij de focus ligt op een rustige duurloop. De 'de vaart erin' groep van de maandagavond sluit op de donderdag aan bij deze groep. Ze trainen op het schema van de dinsdag/donderdag groep, waardoor atleten zelf kunnen kiezen of ze de donderdagavond met de maandag- of dinsdagavond willen combineren.
 • Groep C2 - Groep getraind door Wietse Ritskes en Bianca Gerritsen. Deze groep bestaat uit prestatielopers en recreanten die op de 10 kilometer een tijd tussen de 52 en 60 minuten lopen. Deze groep traint voor afstanden tot de marathon. De trainingen zijn intervaltrainingen die meestal buiten de baan plaatsvinden.
 • Groep C1 - Groep getraind door Sjon Vos en Albert Martens. Deze groep bestaat uit prestatielopers en recreanten die op de 10 kilometer een tijd tussen de 50 en 60 minuten lopen. Deze groep traint voor afstanden tot de halve marathon. Elke week heeft één intervaltraining en één duurlooptraining.
 • Groep B - Groep getraind door Toos Volmer en Rolf Ketelaar. Deze groep bestaat uit prestatiegerichte en wedstrijdatleten die op de 10 kilometer een tijd tussen de 41 en 52 minuten lopen. In deze groep wordt getraind om persoonlijke records te verbreken en het beste uit jezelf te halen. Er wordt vooral getraind voor 10 kilometer wedstrijden tot en met de marathon. Ook is dit de groep waar veel fanatieke trail- en ultralopers trainen. De trainingen zijn intervaltrainingen, die vaak op de baan plaatsvinden.
 • Groep A - Groep getraind door Jeffry de Ridder, Marcel Bezemer en Harry Gerritse. Deze trainingsgroep is wedstrijdgericht en traint iets meer op de baan dan op de weg. De groep bestaat uit zowel wegatleten als baan/MILA-atleten. De wegatleten lopen op de 10 kilometer een tijd tussen de 31 en 41 minuten. Voor de masters worden ruimere grenzen gesteld conform de age-grading tabellen van de Atletiekunie. Er wordt getraind voor 5 km tot en met de marathon. De baan- en MILA-atleten trainen voor afstanden van 800 tot 5000 meter. Voor deze atleten geldt geen specifieke tijdslimiet. De focus ligt bij deze groep op interval- en baantrainingen.

Heb je een vraag? Neem dan contact op met trainingscoördinator Toos Volmer.

Sportief wandelen

Trainingstijden

Sportief Wandelen wordt gegeven op maandagavond en woensdagavond vanaf 19.15 uur.

Een training Sportief Wandelen duurt ongeveer één uur en is zeer gevarieerd. De training bestaat uit een Warming-up, loopscholing, stevig doorwandelen met een tempo van 6, 7 km per uur, tempowisselingen en cooling-down.  De training wordt gegeven door gediplomeerd trainers.

De begeleider van de Sportief Wandelgroep kan al je vragen tijdens de training beantwoorden. Hij/zij heeft een speciale wandelcursus gevolgd en staat borg voor een gevarieerde en verantwoorde opbouw van je uithoudingsvermogen en techniek. Alles komt aan bod, ook je lichaamshouding en lenigheid. 

Heb je een vraag? Neem dan contact op met trainingscoördinator Toos Volmer.

Proefles

Kom langs om eenmalig mee te sporten

Fortius Updates

Al het Fortius nieuws en nieuwe agenda items maandelijks in de mail krijgen? Meld je dan aan.

Naar boven