Updates

DrechtStadLoop wint Dordtse Vrijwilligersprijs

Op donderdag 7 december 2023, op de dag van de vrijwilliger, werden in Dordrecht de Dordtse Vrijwilligersprijzen 2023 uitgereikt. Die prijzen worden jaarlijks uitgereikt door de gemeente Dordrecht in samenwerking met INZET078! Met de uitreiking spreekt de gemeente haar waardering uit voor al die vrijwlligers die dag in dag uit hun handen uit de mouwen steken om anderen te helpen.

Tijdens de uitreiking in de stadschouwburg Kunstmin waren er vier prijzen te vergeven. Drie daarvan werden uitgereikt door een vakjury. Daarnaast is er de publieksprijs, waarvoor Dordtenaren de gehele maand november hun stem konden uitbrengen. Die prijs werd uitgereikt door wethouder Peter Heijkoop. De DrechtStadLoop ging uiteindelijk met die publieksprijs en het bijbehorende geldbedrag van 2000 euro aan de haal!

De DrechtStadLoop wordt elk jaar georganiseerd en het parcours van de loop voert door de binnenstad van Dordrecht. Hoewel deze loop onder Fortius valt, is het succes van de loop helemaal te danken aan de inzet van het organisatieteam van de DrechtStadLoop. Onder het voorzitterschap van Cor van der Steen is deze club vrijwiligers al maanden van tevoren druk in de weer om alles te regelen. Op de dag zelf zijn er dan ook nog eens honderden vrijwilligers die helpen om het hele evenement in goede banen te leiden. Een knap staaltje coördinatie dus! Het feit dat Dordtenaren massaal hebben gestemd op de DrechtStadLoop geeft wel aan dat deze inzet gewaardeerd wordt.

De vakjury liet weten: “De organisatie van de DrechtStadLoop bestaat sinds 2006 en zet zich met een kernteam van 12 vrijwilligers in om mensen, jong en oud, een gezellige en sportieve middag te bezorgen. Op de dag zelf zijn nog eens 250 vrijwilligers actief om het evenement te begeleiden. Deelnemers kunnen ieder jaar met plezier terugkijken en nog lang met hun loopmaatjes napraten. Voor beginnende lopers kan het meedoen een stimulans zijn om meer te gaan bewegen.”

Bestuur dankt alle vrijwilligers

Gedurende het hele jaar zetten honderden leden van Fortius zich in om trainingen, activiteiten, evenementen en andere zaken te regelen binnen de vereniging. Zonder de inzet van al die vrijwilligers zouden niet zoveel mensen met plezier bij ons kunnen sporten. Al die vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Het bestuur heeft op de Dag van de Vrijwilliger naar alle vrijwilligers van de vereniging een vervroegde nieuwjaarswens gestuurd met een klein presentje. We hopen dat al die vrijwilligers nog lang met veel plezier hun vrijwilligerstaken bij ons willen uitvoeren.

Naar boven