Updates

Finaleplaatsen Fortiusmasters op WK indoor

In de week van 26 maart t/m 1 april vonden in het Poolse Torún de Wereldkampioenschappen indoor voor Masters plaats. In de 65-koppige Nederlandse ploeg waren ook drie atleten van Fortius opgenomen, die in Polen alledrie heel behoorlijk presteerden.

Wil Florusse beet op de eerste dag van het toernooi de spits af met discuswerpen. Bij indoorkampioenschappen voor masters worden ook altijd een paar onderdelen in de buitenlucht georganiseerd. Het discuswerpen is er daar een van. Wil deed het in de categorie V75 met een zesde plaats met 21,75 m uitstekend. Het was ook meteen een fikse verbetering van het clubrecord V75, dat met 13,78 m op naam stond van Dini Grootenboer.
Op dag 2 van de WK kwam Ko Florusse in actie op de 60 meter M70. In 8,76 s plaatste hij zich voor de finale die twee dagen later plaatsvond. in de finale liep hij opnieuw 8,76 s, wat goed was voor een zevende plaats.
Joke Torbijn was op de derde dag van de WK aan de beurt om haar 60 meter in de categorie V65 te lopen. Ze presteerde met een verbetering van het clubrecord V65 naar 9,89 s goed, maar eindigde in het totale deelnemersveld als negende en liep daarmee de finale nét mis.

Uitslagen op https://wmaci2023.com

Naar boven