Vertrouwenspersoon

Een veilige en prettige sfeer bij Fortius.

Bij Fortius
kan je altijd terecht met jouw klacht

Een klacht kan gaan over pesten, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, agressie; eigenlijk over alle gedrag waardoor je je niet veilig en prettig voelt bij Fortius.

Als je een melding of klacht hebt over het gedrag van iemand binnen de vereniging, kun je contact opnemen met een Vertrouwenscontactpersoon. Het kan gaan over een medesporter, een trainer, een coach/begeleider, een vrijwilliger, een ouder of bijvoorbeeld een medewerker.

Aandacht voor jou

De Vertrouwenscontactpersoon zal goed naar je luisteren en samen met jou bekijken hoe het probleem het best kan worden aangepakt.

De juiste persoon

De naam zegt het al: je kunt deze persoon in vertrouwen iets vertellen. Je kunt in eerste instantie ook anoniem jouw melding doen en overleggen. 

Iedere klacht wordt gemeld bij een afgevaardigde van het bestuur, zodat deze ook op de hoogte is. Ook hierbij kan de melder anoniem blijven. Als de melding over ernstige seksuele intimidatie of seksueel misbruik gaat, dan wordt er samengewerkt met een deskundige van Centrum Veilige Sport van het NOC*NSF. In dat geval kan het niet meer anoniem. Je kunt als melder altijd zelf kiezen om wel of geen aangifte bij de politie te doen. Dit blijft altijd de keuze van de melder, onafhankelijk van de ernst en aard van de melding.

Naar boven