Deelname

Wat komt er
bij een wedstrijd kijken

Word deelnemer
van Fortius

Als je aan atletiekwedstrijden wilt deelnemen, moet je in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie. Alle pupillen en junioren van Fortius hebben automatisch een wedstrijdlicentie, omdat die is inbegrepen bij de contributie.

Senioren en masters kunnen de licentie aanvragen bij de ledenadministratie. De kosten voor een wedstrijdlicentie zijn € 25,35 (tarief 2023). Voor het laatste kwartaal wordt 1/4 van de prijs gerekend. De wedstrijdlicentie is een kalenderjaar geldig en zonder tegenbericht wordt de licentie automatisch jaarlijks verlengd.

Het wedstrijdlicentienummer (tevens lidmaatschapsnummer van de Atletiekunie) is cruciaal bij het inschrijven voor baanwedstrijden. De ledenpas is op te roepen in Volta, de app van de Atletiekunie. Lees hier hoe je een account in Volta kan aanmaken. Je Atletiekunie lidmaatschapsnummer is bekend bij de ledenadministratie van Fortius.

Voor prestatielopen op de weg heb je geen wedstrijdlicentie nodig.

Inschrijven voor wedstrijden

Pupillen

Jaarlijks is er de regionale pupillen competitie. Elk jaar worden clubkampioenschappen voor pupillen georganiseerd. In de winterperiode wordt jaarlijks de regionale crosscompetitie georganiseerd, een reeks van 4 of 5 crosswedstrijden. Ook zijn er in de winter indoorwedstrijden in de atletiekhal. Over al deze wedstrijden worden de ouders/verzorgers geïnformeerd via de “pupillen nieuwsbrief”. Voor de meeste wedstrijden kunnen de ouders/verzorgers hun kinderen zelf via internet inschrijven, meestal via het inschrijfprogramma Atletiek.nu.

Individuele (baan- en indoor)wedstrijden junioren, senioren, masters

 • Voor uitwedstrijden met voorinschrijving kan je online inschrijven, vaak via Atletiek.nu of soms via een ander inschrijfprogramma. 
 • Voor thuiswedstrijden kan online worden ingeschreven via Atletiek.nu.   

Baan- en indoorwedstrijden worden georganiseerd door de Wedstrijd Organisatie Commissie (WOC) vanFORTIUS, mailadres: woc@fortiusdrechtsteden.nl 

Atletiek.nu

Voor veruit de meeste baanwedstrijden wordt het inschrijfprogramma Atletiek.nu gebruikt. Hieronder leggen we uit hoe je kan inschrijven voor een wedstrijd in Atletiek.nu:

 1. Ga naar www.atletiek.nu
 2. Klik bovenin de groene balk op “Inschrijven”.
 3. Klik op de naam van de wedstrijd..
 4. Klik op “Atleet” (inschrijven als atleet) of “Ouders” (inschrijven als ouder).
 5. Selecteer je vereniging (Fortius) en categorie en aan welke losse onderdelen of meerkamp je mee wilt doen. Vul bij voorkeur ook je beste prestatie in, zodat je in een gelijkwaardige serie wordt geplaatst.
 6. Vul je persoonsgegevens in of log in met een bestaand account.
 7. Controleer je gegevens.
 8. Je ontvangt nu een e-mail met een activatiecode, klik op de link in de e-mail.
 9. Volg de verdere instructies en rond je inschrijving af!
 10. Inschrijving wijzigen of verwijderen? Je hebt per email een login wachtwoord ontvangen, log in op Atletiek.nu met je e-mailadres en dat wachtwoord. In ‘Mijn account’ kun je je inschrijving bewerken en verwijderen.

Competitiewedstrijden junioren, senioren, masters

Fortius doet elk jaar in diverse categorieën mee aan de competitie voor clubs van de Atletiekunie. Dit zijn nationale competities in ploegverband. Iedere deelnemer mag daarbij aan maximaal drie onderdelen inclusief de estafette meedoen. Volgens een puntentabel worden aan iedere prestatie punten toegekend. De club die de meeste punten weet te behalen eindigt bovenaan. De ploegleider nodigt je uit om deel te nemen aan de competitiewedstrijd op één of meer onderdelen. Als je niet kunt deelnemen, geef je dit ruim van tevoren aan de ploegleider door, zodat deze een vervanger kan zoeken.

Fortius Updates

Al het Fortius nieuws en nieuwe agenda items maandelijks in de mail krijgen? Meld je dan aan.

Naar boven