Beperkte toegang groepslessen: niet iedereen kan meedoen

Groepslessen vanaf 1 september

Vanaf 1 september 2020 zijn we genoodzaakt om de groepslessen weer in de groepsleszaal te gaan geven. Dit heeft voor- en nadelen. Om voldoende afstand te kunnen houden tijdens de groepslessen, zal het aantal personen dat een les kan volgen een uitdaging worden. Daar wij geen registratiesysteem hebben om in te schrijven voor de groepslessen, zijn we genoodzaakt te gaan werken met het principe 'vol is vol'. 

Gelukkig hebben we genoeg lessen op het rooster staan en kunnen we misschien nog uitbreiden indien dit nodig blijkt. Op die manier proberen we aan zoveel mogelijk sporters onze groepslessen te geven.

Muntjessysteem

We gaan deze week verder met het huidige rooster, dat ook tijdens de vakantieperiode gebruikt werd. We gaan daarbij werken met een muntjessysteem. 15 minuten voor aanvang van een les zullen we bij de van entree van de sportruimte een bakje met muntjes (precies het aantal deelnemers voor de betreffende les) neerzetten. Iedere deelnemer kan een muntje pakken. Zodra het bakje leeg is, is de les vol. Lever je muntje bij aanvang van de les in bij de instructeur die met een leeg bakje in de zaal staat.

Houd zelf rekening met de 1,5m. We kunnen 20 mensen in de zaal toelaten, plus de instructeur. Is er geen plaats meer in de groepsles, dan kun je nog wel in de fitness terecht. We vragen de sporters om zelf na gebruik het materiaal weer schoon te maken met de daarvoor benodigde doekjes en schoonmaakspuitjes. De airco kunnen we indien nodig tijdens de les aanzetten. Er wordt dan verse lucht van buiten naar binnen gevoerd.  De deuren zetten we wel open, zodat de lucht ook naar buiten kan circuleren.

De zaal kun je verlaten door de deur aan de rechterzijde van de zaal. Je staat dan gelijk buiten. Via de trap kun je weer naar binnen naar de kleedkamer om eventueel te douchen of je
jas/schoenen te pakken. We vragen jullie om echt deze looproute aan te houden.

 

Onze excuses voor dit ongemak. Wij begrijpen dat dit heel vervelend kan zijn, maar helaas dwingt het coronavirus ons tot deze werkwijze. We zullen het met elkaar moeten doen en we proberen zoveel mogelijk met jullie wensen rekening te houden. Omdat dit besluit van de week is genomen, hebben we het rooster nog niet aangepast. Vanaf 14 september zullen we het rooster weer wat uitbreiden. Daar zijn we nu hard mee aan het werk. Mocht je vragen hebben, dan geven de instructeurs daar graag antwoord op.