Updates

Topprestaties Fortiusmasters op NK indoor

Aan de Nederlandse kampioenschappen indoor voor Masters die van vrijdag 2 t/m zondag 4 februari  in Omnisport in Apeldoorn plaatsvonden, deden zes atleten van Fortius mee. Zij verzamelden vijf gouden en twee zilveren medailles. Grootverdiener was Jurgen van Berkum (M50) met 2 x goud en 1 x zilver. Joop van den Brink (M85) excelleerde met opnieuw een Nederlands record kogelstoten.

Vrijdag

Op vrijdagavond startte Jurgen op de 60 meter horden en het hoogspringen. Op het springonderdeel veroverde hij het goud met een hoogte van 1,68 m. Het was een close finish met de nummer twee, die eveneens 1,68 m sprong. Omdat Jurgen in de wedstrijd minder foutsprongen had gemaakt kreeg hij het goud omgehangen. Op de 60 meter horden won hij in 9,07 zilver.

Zaterdag

Zaterdag kwam Jurgen opnieuw in actie. Nadat hij eerst vierde was geworden op de 800 meter in 2:08,10, won hij ook nog eens goud bij het verspringen. Er werd een afstand van 6 meter voor hem afgelezen, wat exact hetzelfde was als zijn prestatie van drie weken eerder op een wedstrijd in onze Dordtse hal.

Ko Florusse bevestigde zijn status als Nederlands recordhouder door in 8,40 goud binnen te halen op de 60 meter in de categorie M65.

Joke Torbijn won op diezelfde afstand zilver bij de V60 in 9,96.

Evelien van Zwanenburg werd tweede bij het kogelstoten V45, maar bleef met 9,32 m helaas enkele centimeters onder de medaillelimiet.

Zondag

De nog maar net van een zware griep herstelde Ruben van Ameijden (M35) kwam al vroeg naar Apeldoorn om om 10 uur ’s morgens te starten bij het kogelstoten. De griep had er duidelijk ingehakt bij hem. De medaillelimiet, die voor Ruben in normale vorm een fluitje van een cent had moeten zijn, was dit keer te zwaar voor hem. Met 12,19 m werd hij tweede maar won geen zilver.

Joop van den Brink (M85) kwam later in de ochtend in actie in de kogelring. De ambiance van het NK stuwde hem op tot een bijzondere prestatie. Niet alleen won hij goud in zijn categorie, hij deed dat bovendien met weer een nieuw Nederlands record kogelstoten M85. Hij verbeterde het record dit keer maar meteen met 45 cm naar 8,50 m.

Joke Torbijn werd in 33,52 Nederlands kampioene 200 meter in de categorie V60.

Clubrecords:

Jurgen van Berkum: hoog M50 en 800 m M50. Op ver evenaarde hij het clubrecord M50.

Joke Torbijn: 60 m V60 en 200 m V60.

Joop van den Brink: kogelstoten M85.

Uitslagen NK indoor Masters 2-4 feb. 2018