Updates

Junioren U14/U16 presteren goed in 2e competitiewedstrijd

[Tekst bewerkt op 23-5-2024]

Zaterdag 18 mei kwam Fortius met 8 teams in actie bij de U14/U16 competitie. Iedereen verzamelde zich rond 10.00u, klaar voor een sportieve en een zonnige dag in Gorinchem.

Wedstrijdshirts aan, zonnebrand op nekkie en bekkie en klaar voor het eerste onderdeel de estafette. Zonder problemen het eerste en spannendste onderdeel doorkomen geeft altijd vertrouwen voor de rest van de dag. Met 67 deelnemers was er op elk moment wel iemand van Fortius die zijn uiterste best deed om zijn persoonlijk record aan te scherpen.

Naast de persoonlijke verbeteringen waren er ook atleetjes die hoog scoorden op de landelijke ranglijsten. Helaas bleken veel van die prestaties later niet mee te tellen voor de landelijke ranglijst, want ze waren met de hand geklokt omdat de elektronische tijdwaarneming en de windmeting in Gorinchem was uitgevallen. Handgeklokte tijden en tijden zonder windmeting zijn niet geldig voor de nationale ranglijsten. Afgezien daarvan waren het wel prima prestaties. Een prestatie zegt op deze leeftijd nog niet heel veel, maar anderzijds zegt het wel iets over inzet op training en toewijding.

Eva (Versluis) liep als 1e jaars U14 meisje een hele snelle tijd van 8,9s op de 60m en stond hiermee even op de 15e plaats van Nederland. Voor teamgenootje Evy Marie (Rook) is 600m een lange sprint en ze kwam met haar 1:49m binnen op de 6e plaats bij de meiden U14 1e jaars. Op afstanden boven de 400 meter worden handtijden wel geaccepteerd voor de ranglijsten. Alyssah (Bailey) ging als een speer bij de sprint en met haar 20,2s op de 150m stond ze korte tijd op plaats 24 in de ranglijst bij de meiden U16. Bij de jongens U16 ging Kelvin (Mol) er bij de 150m niet als een speer maar als een raket vandoor. In 17,2s liep hij een seconde sneller dan het clubrecord, maar helaas is dat door het uitvallen van de ET en de windmeting niet geldig. *) Even leek hij nummer 1 op de landelijke ranglijst van dit seizoen te staan, maar ook zijn prestatie is inmiddels verhuisd naar de sub-lijst ‘handtijden’ die niet als geldig worden beschouwd.

Naast mooie prestaties en een gezellige dag hebben we weer wat puntjes om aan te werken in de trainingen. Op naar de laatste competitiewedstrijd op 22 juni in Naaldwijk en door de goede prestaties tot nu toe is er bij elke categorie een team met uitzicht op de finales in september, spannend….

Uitslagen competitiewedstrijd Gorinchem 18-5-2024

Landelijke competitiestanden

*) De regelgeving van Fortius m.b.t. clubrecords en 10-bestenlijsten is te vinden op de pagina ‘Atleten‘ in het tabblad ‘reglementen’.

Naar boven