Updates

P.r.-regen bij CAV Xtra Energie Track Meeting

Een heel spreekwoordelijke regen dus, want de zon deed goed haar best, dus het was goed vertoeven in Barendrecht op woensdagavond 5 juni. Negen inschrijvingen op zeven onderdelen van Fortius waren er voor de Track Meeting van CAV Energie. Ons blauw was dus best goed vertegenwoordigd en we hebben Fortius ook weer goed op de kaart gezet.

Met acht pr’s hebben de Fortiusatleten weer goed hun best gedaan. Op de 200 meter zagen we Fleur de Bruin (U14V), Anniek de Lange (U20V) en Joke Torbijn (Masters V65). Fleur had goede snelle benen in haar allereerste 200 meter-wedstrijd en vestigde een persoonlijk record van 35,76 s. Ook Anniek ging snel, 26,21 s was hard genoeg om haar p.r. aan te scherpen. Ze had een kleine schare grote fans om haar aan te moedigen. Joke rende de 200 m in een mooie 34,33 s.

De 1500 meter ging ook heel goed. Voor Jelmer de Baat (U20M) was 4:25,83 snel na zijn gelopen p.r. van zaterdag 2 juni tijdens de competitie een nieuw hoogtepunt voor hem op deze afstand. Lenn Boer (U16M) had er ook een goed p.r.-tempo in. Hij finishte, nadat hij in de laatste ronde iedereen achter zich liet, als eerste in zijn serie in 4:49,56. Daarvoor had hij eerst Evy Marie Rook (U14V) aangemoedigd op haar 1500 m. Evy Marie stuiterde energiek heel de avond al over de baan, enthousiast uitkijkend naar haar start. Ze moest een beetje inleveren na een iets te snelle start, maar verbeterde haar eigen (onofficiële) clubrecord van nog niet zo lang geleden naar 5:16,13. 

Bij het hoogspringen zagen we Isabel Rook (U11V) en Fleur de Bruin (U14V). 

Kogelstoten was ook een populair onderdeel bij onze atleten. Evy Marie Rook, Lisa van Schaik (U16V), Lenn Boer (U16M) en Wil Florusse (Masters V75) betraden de ring. Tenminste, toen eindelijk de uitrusting compleet was: kogels en meetlint zijn toch best essentiële onderdelen. Wil ging uiteindelijk met een nieuw clubrecord V75 naar huis: in haar vierde poging stootte ze 8,26 m.

Op de 800 m kwam alleen Isabel Rook (U11V) uit voor Fortius. Ze wist niet meer of ze al eerder die afstand gelopen had tijdens een wedstrijd. Waarschijnlijk niet, want een eerdere prestatie is niet terug te vinden. Maar hoe je het ook bekijkt, 2:53,72 is gewoon een mooie scherpe tijd en staat prima op je p.r.-lijstje.

Bij het discuswerpen stonden Lisa van Schaik en Wil Florusse in de kooi. Lisa wierp haar p.r. wat verder naar 22,74 m.

Sluiten we dit stukje af met de 100 meter. Anniek de Lange stond aan de start van serie 4 en was daar de snelste in haar categorie.

Al met al een goede sportavond!

Uitslagen C.A.V. Xtra Energie Track Meeting Barendrecht 5-6-2024

Naar boven