Updates

2 x goud, 1 x zilver, 2 x brons op NK indoor Masters

170204KoPodium

Negen atleten vertegenwoordigden Fortius dit weekend in Apeldoorn op de Nederlandse kampioenschappen indoor voor Masters. Na afloop van de NK konden twee gouden, één zilveren en twee bronzen medailles voor Fortius geteld worden.

Sigrid Florusse was op zaterdagochtend de eerste Fortiusatlete die aan de beurt was. Zij werd met een hoogte van 2,86m bij het polsstokhoogspringen tweede bij de V35. Een zilveren medaille leverde het echter niet op, want ze bleef met haar prestatie onder de medaillelimiet. (Op masterskampioenschappen is een 1e, 2e of 3e plaats niet voldoende om een medaille te winnen, er moet ook nog worden voldaan aan een medaillelimiet.)

Ko Florusse startte ’s middags op de 60 meter M65. Ondanks een moeizame laatste 20 meter door een opspelende achillespees lukte het de Nederlands recordhouder om in 8,42s. het goud binnen te halen.  (Foto: Ko op het podium.)

Gerard van Dijk kwam eveneens uit op de 60 meter, maar dan in de categorie M45. Gerard was met uitgeproken podiumambities naar Apeldoorn gekomen en hij stelde niet teleur: in 8,04 s. won hij brons.

Aan het eind van de middag kwamen de V45 in actie bij het kogelstoten. Fortius had hier met Evelien van Zwanenburg en Sandy van der Heydt twee kanshebsters voor een podiumplaats in de strijd. Beide dames slaagden in die missie: Evelien won met 10,09m zilver en Sandy mocht met 9,65m de bronzen medaille mee naar huis nemen. Op de foto bovenaan dit artikel flankeren zij winnares Hanneke Vasse van Groningen Atletiek op het podium. Hieronder een actiefoto van Evelien (fotograaf: Coen Schilderman).
170204EvelienKogel
Op zondag waren het de kogelstoters Ruben van Ameijden en Robert Florusse die al vroeg aan de bak mochten. Ruben bezorgde Fortius de tweede gouden medaille dit weekend. Met 12,73m won hij de wedstrijd bij de M35. Robert werd in dezelfde categorie derde met een teleurstellende afstand van 11,35m. Hij bleef daarmee ver verwijderd van de medaillelimiet.

Aan het eind van de ochtend kwam Pieter Jacobs in actie op de 200 meter in de bijzonder goed bezette categorie M50. Hoewel Pieter zich niet wist te kwalificeren voor de finale, mocht hij wel tevreden zijn met zijn tijd: 26,75s. Het was enkele honderdsten sneller dan zijn snelste tijd van het afgelopen jaar  in de buitenlucht.

Rens van der Elst liep de 200 meter in categorie M45. Hij slaagde er in 27,35s. in om zich te plaatsen voor de finale, waarin hij in 27,84s. zesde werd. In aanmerking genomen dat Rens in de aanloop naar de NK gehinderd werd door rugproblemen was dit een zeer acceptabele prestatie.

Uitslagen NK indoor Masters 3-5 februari 2017 in Apeldoorn