Updates

Anniek de Lange 5e, Julia van Dorp 8e op NK U18

20210911 Anniek NK3

Van vrijdag 10 t/m zondag 12 september vonden de Nederlandse kampioenschappen voor junioren (NK U20 & U18) plaats in Amersfoort, georganiseerd door atletiekvereniging Altis. Aan deze NK deden twee atletes van Fortius mee, die daar aantoonden bij de beste junioren van Nederland te horen.

Bij deze NK werd geen publiek toegelaten en helaas was er ook geen livestream beschikbaar. Er bleef voor de meeste geïnterresseerden daarom weinig anders over dan het verloop van de wedstrijd te volgen via de live ingevoerde uitslagen op Atletiek.nu.

Julia van Dorp (U18) kwam uit op haar favoriete onderdeel, het kogelslingeren. In haar eerste poging slingerde ze de kogel 36,41 m ver weg en daarmee plaatste ze zich na de eerste drie pogingen bij de beste acht. In de aldus afgedwongen drie extra pogingen wist ze zich niet meer te verbeteren, zodat het bij een achtste plaats bleef.

C-juniore Anniek de Lange was toegelaten tot de NK U18 op zowel het ver- als het hoogspringen. Bij het verspringen plaatste ze zich bij de eerste acht door in haar tweede poging 5,27 m te springen. In haar vijfde poging verbeterde ze zich nog naar 5,28 m, wat haar een vijfde plaats opleverde. Bij het hoogspringen werd Anniek met 1,60 m eveneens vijfde.

Uitslagen NK U18/U20 Amersfoort 10-12 sept. 2021.

Naar boven