Updates

Bradley Stolktoernooi 2018 Utrecht

20181215 BST Gino 1e

Zaterdag 15 december zijn we met zeven worstelaars, beginners en gevorderden, naar Utrecht gegaan voor het jaarlijkse Bradley Stolktoernooi.

Onze beginnende worstelaars zijn Shayna Joghi, Matts Fijth, en Roos Fijth.
De gevorderden zijn Dean Franken, Jern Joghi, Darti Pibiri en Gino van Loon.

 

Shayna worstelde in de 23kg een gewicht met 8 deelnemers verdeeld over 2 poules. Ze worstelde een goed toernooi, wist met slim worstelen elke wedstijd veel punten te pakken. 1 Mooie hoofdheupzwaai in de eerste wedstijd!!
Bij de laatste wedstrijd in haar poule ging het mis door een paar scheidsrechtelijke dwalingen. Ze kreeg tot drie keer toe 2 punten niet, haar tegenstander kreeg één keer 2 punten niet. Maar met een uitslag van 17-17 won haar tegenstander, omdat die het laatste punt maakte.
Haar laatste wedstrijd was ook spannend. Ook deze wedstrijd ging qua punten over en weer. maar Shayna stond vlak voor tijd voor op punten en gaf dit niet meer weg. Hiermee pakte ze het brons.

Matts worstelde in de 32 kg , een gewicht met 6 deelnemers verdeeld over 2 poules van 3. Zijn eerste wedstijd worstelde hij goed. Hij wist telkens achter zijn man te komen, wat telkens 2 punten opleverde. Zijn tegenstander bleef alleen niet stil zitten, dus een grondgreep lukte niet. Na de pauze lukte dat wel, hij maakte een halve Nelson en Matts won zijn eerste wedstrijd.
Zijn tweede wedstrijd kreeg hij een tegenstander die te sterk voor hem was. Matts deed aanvallen, kreeg wel telkens een been te pakken, maar zijn tegenstander nam telkens over.
Zijn laatste tegenstander was iets minder sterk. Ook hier kreeg Matts telkens een been te pakken, maar wist er te weinig punten mee te pakken. Hij worstelde hier naar een mooie vierde plaats.

Roos worstelde in de 63 kg en had dit keer 1 tegenstander. Ze worstelde een mooie partij, was telkens de aanvallende worstelaar. Twee keer maakte ze een snelle double leg, maar werd overgenomen. Aan het eind liep ze in een hoofdheupzwaai en verloor op punten.
Een tweede plaats voor Roos.

Bij de gevorderde worstelaars worstelde Dean in de 28 kg en ze waren met vier. Het begon met een valse start, omdat er bij de jongens worstelaars Grieks Romeins geworsteld werd. De scheidsrechter beweerde echter dat het Vrije stijl was. Dean, die de wedstrijd begon met de gedachte Grieks Romeins liet zich niet verrassen toen zijn tegenstander zijn benen pakte en kwam voor te staan. Toen werd de fout alsnog hersteld en begon de wedstrijd opnieuw. Hij was hierdoor helemaal uit zijn concentratie, liet zich verrassen en belandde op zijn rug.
De tweede wedstrijd moest hij zich weer helemaal opladen. Dat lukte heel goed en hij won vrij snel op touché. Mooie double leg!!
Zijn laatste tegen Lynn van Straaten. De laatste tijd had hij niet meer van haar gewonnen. Maar om nog kans te maken om eerste te worden moest hij winnen op touché. Hij knokte zich naar achterman en wist met een halve Nelson een touché te maken.
Helaas maakte zijn eerste tegenstander geen fout. Een mooie derde plaats voor Dean.

Jern worstelde in de 32 kg en zij waren met drie worstelaars.
Tegen zijn eerste tegenstander worstelde hij heel bekeken en wist zijn tegenstander te verrassen met een mooie linkse hoofdheupzwaai. Die liet hij niet los en hij won de wedstrijd op touché.
Maté van Os was zijn tweede tegenstander. Jern probeerde gelijk al iets uit, maar dat lukte niet. Zijn tegenstander werd iets later achterman en begon te kiepen tot hij gewonnen had.
Hiermee werd Jern tweede.

Darti zat in een poule met drie anderen.
Al enige weken getraind in het Grieks Romeins omdat het voor de worstelaars in die stijl wordt gehouden. Met uitzondering als je tegen een meisje moet, dan moet je Vrije stijl. En hij komt in een poule met drie meisjes.
Zijn eerste wedstrijd tegen waarschijnlijk de taaiste van de drie. Darti wist goed haar aanval op de benen te verdedigen. En telkens kwamen ze uit op een soort heupzwaai in de kniebrug. De ene keer punten voor Darti, de andere keer voor zijn tegenstandster. Punten vlogen over en weer. Heupzwaai door zijn tegenstandster, overname door Darti. Heel de wedstrijd door ging het zo. Aan het eind een vierde hoofdheupzwaai en touché.
Zijn tweede ging iets makkelijker.Kort na het begin maakte Darti een Duitse heupzwaai en zijn tegenstandster belandde vol op haar rug. Een tweede touché overwinning voor Darti.
De derde tegenstandster voor Darti werd ook een korte partij. Na een beetje aftasten maakte Darti een mooie armzwaai en hij maakte het af met een halve Nelson. Touché nummer drie en een mooie eerste plaats.
Tegenstandster nummer 1 vroeg nog om een revanche. Ook dit werd weer een lange wedstrijd. En weer over en weer punten pakken.
Alleen bracht hij zich maar één keer echt in de problemen met een rare actie. De punten van de scheidsrechter waren vreemd, maar ook begrijpelijk. Met nog maar kort te gaan wist Darti een middelheupzwaai te doen en won weer op touché.

De laatste van de worstelaars was Gino. Het was al weer een poosje geleden dat hij mee deed aan een wedstrijd. Hij had helaas maar één tegenstander. Van tevoren hadden we iets doorgenomen voor een centuur. Gino begon de wedstrijd goed. Hij wist zijn tegenstander goed vast te zetten en voor hij het wist vloog hij al. Hij belandde op zijn rug en Gino maakte er gelijk touché van.
Een eerste plaats voor hem.

Gino eerste.

Een hele leuke dag. Iedereen heeft heel goed zijn /haar best gedaan. En iedereen van Fortius kwam ook naar al hun ploeggenoten kijken, aanmoedigen en zelfs helpen bij het verzorgen. Geweldig!!! Ik ben heel trots op onze worstelaars en denk dat ook trainers Ben, Romboud en Marc dat zijn. Ga zo door en hopelijk zijn er de volgende wedstrijden meer beginnende en gevorderde worstelaars die namens Fortius de mat betreden.
Voor diegene die een stapje hoger willen, met 2 x in de week trainen is de kans op succes groter. Dinsdag en vrijdag trainen is eigenlijk een minimum. En doe je zondags mee, dat is een extra training.

 

Naar boven