Updates

Corona-virus

Fortius volgt het protocol van het RIVM: zie verder https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus en https://www.atletiekunie.nl/nieuws/coronavirus-en-activiteiten-atletiekunie-update-153

Algemene oproep

Verspreiding coronavirus voorkomen

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
– Was je handen regelmatig
– Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
– Gebruik papieren zakdoekjes en handdoekjes
Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Bij eventuele verdenkingen van besmetting

Contact met je huisarts
Heb je koorts (meer dan 38⁰ Celsius) en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en ben je de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest:
– China (inclusief: Macau en Hongkong), Singapore, Zuid-Korea, Iran;
– De Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië.
Neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

Ben je in een van deze gebieden geweest en heb je alleen verkoudheidsklachten of verhoging, blijf dan thuis en zorg dat je zo min mogelijk contact met anderen hebt. Dit kunnen namelijk de eerste klachten zijn van COVID-19, maar het kan ook een verkoudheid zijn. Het is niet nodig om de huisarts te bellen. Worden de klachten erger en krijg je koorts en luchtwegklachten (hoesten en benauwd), bel dan de huisarts.

Alarmering bij een besmetting van een van de Fortiusleden:

Als iemand met ziekteverschijnselen zich bij een arts meldt en de arts denkt dat de patiënt mogelijk het nieuwe coronavirus heeft, gaat er een protocol in werking. De arts vraagt een test aan. Ondertussen wordt de verdachte patiënt in isolatie gehouden. Dat kan in thuisisolatie of door opname in het ziekenhuis. Dat is afhankelijk van de situatie. Als de test positief is, dus als de persoon besmet is, blijft de patiënt in isolatie. De GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) doet dan zogenoemd contactonderzoek. Alle mensen waarmee de patiënt tijdens de besmettelijke periode contact heeft gehad, moeten gedurende de incubatietijd hun gezondheid in de gaten houden. Als zij ziekteverschijnselen krijgen moeten zij dat aan de GGD melden en begint het verhaal van vooraf aan.

Een lid van Fortius die onder verdenking staan het virus te hebben of het virus onder de leden heeft, wordt dringend verzocht dit te melden bij het bestuur en weg te blijven van de vereniging en wedstrijden.
Binnen de vereniging is de verenigingsmanager contactpersoon voor vragen .

Over wedstrijden en trainingen: lees de update van 16-3-2020: “Fortius tot 6 april op slot“.

Bron: website RIVM

Naar boven