Updates

AFGELAST > Inschrijving pupillencompetitie zomer 2020

De pupillencompetitie is bijna in zijn geheel afgelast voor het jaar 2020. Je kunt je voorlopig nog wel ZELF inschrijven voor de laatste wedstrijd op zaterdag 12 september bij AAA in Alblasserdam. Deze wedstrijd valt vooralsnog samen met de opening van de nieuwe atletiekbaan aldaar. Inschrijven is GRATIS en loopt via www.atletiek.nu. Sluitingsdatum is 23 augustus 2020

Onderstaand een korte uitleg wat deze competitie precies inhoudt. Elk jaar organiseert de Stichting Atletiek Regio Dordrecht (StARD) in de zomer een baancompetitie voor pupillen. Deze competitie bestaat uit 5 wedstrijden (waarvan je er aan minimaal 4 moet deelnemen om in het eindklassement voor te komen) in onze regio;

  1. zaterdag 11 april bij Passaat te Papendrecht = GEANNULEERD
  2. zaterdag 23 mei bij Spirit te Oud-Beijerland = GEANNULEERD
  3. zaterdag 06 juni bij Typhoon te Gorinchem = GEANNULEERD
  4. zaterdag 04 juli bij Fortius te Dordrecht = GEANNULEERD
  5. zaterdag 12 september bij AAA te Alblasserdam > losse wedstrijd

Op de wedstrijddag arriveer je ongeveer 30 minuten voor je eerste onderdeel bij de organiserende vereniging. Je kunt er van uitgaan dat je ongeveer een dagdeel (ochtend of middag) kwijt bent met de wedstrijd. De voorgaande jaren startten de pupillen mini, C en B in de ochtend rond 10.30 uur en waren begin van de middag klaar. De pupillen A hadden meestal een starttijd in het begin van de middag en waren rond 17.00 uur klaar. Dit zijn trouwens geen garanties voor de tijden voor het seizoen 2020. Het schema en de wedstrijdonderdelen worden bekend gemaakt in de week voor de betreffende wedstrijd.
 
Mini’s en C-Pupillen: De wedstrijd bestaat uit een meerkamp ( 40 meter sprint, vortexwerpen en verspringen), een lange afstand (600 meter), en een (pendel)estafette.
B en A-pupillen; een meerkamp (40/60 meter sprint, vortexwerpen of kogelstoten en ver- of hoogspringen), een lange afstand van 1000 meter en er wordt een (pendel)estafette gelopen.

Als eerste ga je je startnummer ophalen. De Fortius-nummers worden in de ochtend meestal door een trainer opgehaald, want er zijn bij elke wedstrijd ALTIJD trainers aanwezig. Bij alle wedstrijden is er altijd wel een gedeelte langs de kant van de baan (als het regent onder een paraplu en bij felle zon onder een parasol) waar alle Fortius-deelnemers en supporters zitten tijdens de wedstrijd. Hier kun je dan ook de startnummers vinden en deze daarna bevestigen op je shirt met je meegebrachte veiligheidsspeldjes.

Na een kleine warming up met je groep ga je aan de wedstrijd beginnen; meisjes en jongens apart. De wedstrijd bestaat uit een meerkamp, een lange afstand en een estafette (afhankelijk van het aantal deelnemers) en je bent zelf verantwoordelijk om op tijd bij het onderdeel te zijn;
Bij de loopnummers heb je logischerwijs één poging om je sprint of lange afstand te lopen. Bij de overige technische onderdelen komt het er meestal op neer dat je één oefenpoging hebt en daarna 3x voor het “echt” gaat werpen/stoten/springen. De beste poging van de 3 telt mee voor het klassement.

Als je de meerkamp en de lange afstand hebt afgewerkt, wordt er in het wedstrijdsecretariaat een klassement opgemaakt. Als dit bekend is, vindt na iedere wedstrijd de diploma-uitreiking zo snel mogelijk plaats. Daarnaast wordt er ook nog een estafette loop gehouden waarvan geen klassement wordt opgemaakt omdat de teams meestal per wedstrijd verschillen door ziekte, vakantie, blessures etc.

Bij de laatste (5e) wedstrijd in Alblasserdam wordt het eindklassement bekendgemaakt en daar worden dan ook de prijzen uitgereikt.

De trainers van de Fortius pupillen zouden het erg leuk vinden als er zo veel mogelijk pupillen aan deze competitie gaan meedoen. De kosten voor de gehele competitie worden door Fortius betaald, voor jou dus GRATIS DEELNEMEN!
De inschrijving is inmiddels geopend en vrijdag 22 mei is de laatste inschrijfdag! Vul dit formulier in.

We hopen dat we deze zomer met een grote Fortius-delegatie bij de zomercompetitie aanwezig te kunnen zijn. Heb je nog vragen dan kun je terecht bij Dini Grootenboer, je eigen trainer of via de e-mail bij Daniël Hermus.

Naar boven