Updates

D-meiden Fortius flitsend van start in competitie

Zaterdag 14 april organiseerde Fortius de eerste wedstrijd in poule 60 in de competitie voor C- en D-junioren. Geholpen door het goede weer en een groot aantal vrijwilligers werd het een zeer geslaagd evenement. Fortius nam deel met zes competitieploegen: 1 team JJC, 2 teams JJD, 1 team MJC en 2 teams MJD. Team 1 van de D-meiden deed het bijzonder goed. Zij werden op hun thuisbaan eerste in poule 60. In de landelijke stand staan ze na deze eerste voorrondewedstrijd op de 8e plaats van de 210 teams. Dat is een mooie uitgangspositie voor de rest van de competitie en biedt uitzicht op een finaleplaats: de ploegen die na de drie voorrondewedstrijden bij de beste 12 staan gaan door naar de landelijke finale.

De estafetteploeg van de D-meiden, bestaande uit Julia van Dorp, Anniek de Lange, Lene in ’t Veld en Cristy Pieter, begon de wedstrijd al meteen goed met een ruime overwinning op de 4 x 60 m in 33,05. Meer prachtige prestaties volgden. Cristy Pieter excelleerde bij het verspringen en won dat onderdeel met 5,03 m. Ook de 60 m was in 8,45 een prooi voor Cristy. Anniek de Lange volgde in 8,81 op de vierde plaats. Eva Rijnsaardt won het speerwerpen met 29,63 m. Savannah Bailey presteerde met een tweede plaats met 9,49 m goed bij het kogelstoten. Voor Fanny Louwman was er een tweede plaats bij het hoogspringen. Zij ging over 1,40 m. Yoni Markesteijn werd in 11,61 derde op de 60 m horden. Merel Dielessen werd in 11,73 vierde op dat onderdeel. Lene in ’t Veld zette in 3:38,21 een mooie tijd neer op de 1000 m (5e plaats).
Het 2e Fortiusteam van de meisjes junioren D werd zevende in de poulewedstrijd. De meisjes junioren C werden derde, de teams van de jongens junioren D werden vierde en negende, en de jongens junioren C werden zesde.
Alle uitslagen van de 1e competitiewedstrijd in poule 60 op 14-4-2018 zijn hier te vinden.
De landelijke tussenstanden staan op deze pagina.

Naar boven