Updates

D-meiden van Fortius naar landelijke finale

Na de jongens junioren B en de mannen en vrouwen masters, is het ook de meisjes junioren D van Fortius gelukt om zich te plaatsen voor de landelijke competitiefinale. Na de derde en laatste voorronde van zaterdag 30 juni in Gorinchem staan ze landelijk op de achtste plaats. Een knappe prestatie van dit Fortiusteam in een competitie met 218 deelnemende ploegen. De finale wordt op 8 september verwerkt. De locatie is nog niet bekend.

In de poulewedstrijd in Gorinchem werd het team zaterdag tweede. Team 2 van de D-meiden werd er achtste. De jongens junioren D van Fortius werden vierde en zijn landelijk geëindigd op de 41e plaats van de 217 ploegen, wat zeker geen slecht resultaat is. Het 2e team van de jongens junioren D werd op de baan van Typhoon achtste. De jongens junioren C werden er vijfde en de meisjes junioren C zesde.
Er werden veel persoonlijke records verbeterd door de Fortiusatleten. Cristy Pieter gaf extra glans aan haar p.r. verspringen van 5,07 m, want met die afstand evenaarde zij het clubrecord, en dat nog wel bij tegenwind. Het clubrecord voor MJD staat al sinds 1995 op naam van Kyra Pabbruwee. Cristy verbeterde bovendien haar p.r. op de 60 meter naar 8,41. Anniek de Lange verbeterde haar p.r.’s op dezelfde onderdelen: 8,52 op de 60 m en 4,80 m ver. Merel Dielessen uit team 1 en Fanny Louwman uit team 2 sprongen beiden 1,40 m hoog en wonnen daarmee samen de wedstrijd. Savannah Bailey kogelstootte 10,28 m. Op de 60 m horden werd Merel (11,41) op de voet gevolgd door Yoni Markesteijn (11,43).
De jongens D boekten een goed resultaat op de 4 x 80 m estafette: een derde plaats in 45,80. Bij het speerwerpen deed Sven Hurkmans het met 31,99 m goed.
De ploeg van de jongens junioren C kent enkele sterke atleten, maar was helaas onvolledig. De ploeg van de meisjes junioren C was evenmin compleet. In deze teams ontbrak een estafetteploeg.

Uitslagen competitiewedstrijd Gorinchem 30-6-2018
Landelijke competitiestanden

Naar boven