Updates

Jern Joghi in Wiesental

20180623 Jern podium

Jern Joghi is vrijdagmiddag 22 juni afgereisd naar Wiesental. Het was een reis van ruim 700 km in het zuiden van Duitsland tegen de Zwitserse grens aan. Het is een dorp waar veel geworsteld wordt en het was een toernooi van goed niveau. Zaterdagochtend hebben we gewogen en Jern was 28,6 kg. Omdat ze later pas de gewichten indelen, om ervoor te zorgen dat het aantal wedstrijden beter verdeeld is, weet je niet van te voren tot welke klasse je moet worstelen. Uiteindelijk is Jern iets minder gunstig ingedeeld, 28 tot 30 kg was zijn klasse.

Jern begon het toernooi tegen een Duitse jongen waar hij een goede partij tegen worstelde, helaas kon Jern de spanning nog niet echt van zich afzetten en verloor hij door zijn eigen fout op touche. Tegen zijn 2de tegenstander moest hij ook flink aan de bak, het was een jongen van de Duitse club Altenhaus. Jern was zijn tegenstander toch flink de baas en won met 16-0. Zijn 3de tegenstander is een erg bekende van hem, Mate van Os van de Halter Utrecht en tevens ons reisgenootje. Mate is nog maatje te groot voor Jern en hij verloor 17-2, Mate is later 1ste geworden. Jern is uiteindelijk 3de in de poule geworden en mocht voor de 5de en 6de plaats worstelen. Werderom een jongen van het Altenhaus. Jern heeft goed laten zien wat hij in huis heeft, met een flinke hoofdheupzwaai op links en later kon hij zelfs achterman worden en voor het eerst heeft hij zijn tegenstander tot 2x toe van de grond uitgetild en achterover (centuur) gegooid.
Uiteindelijk winnaar door technisch overwicht. Het was een goed georganiseerd toernooi en een erg leuke ervaring. Het was een beetje ver weg, maar het was erg gezellig. 7 juli staat Ladenburg nog op het programma en daarna zal de zomerstop gaan beginnen.

Naar boven