Updates

Dubbel-overwinning competitieploegen Fortius

Op zondag 3 juli werd in Zevenbergen de derde en laatste voorrondewedstrijd in poule 13 van de seniorencompetitie verwerkt. Het werd een topdag voor Fortius, want dit keer kwam niet alleen het vrouwenteam, maar ook het mannenteam als winnaar uit de bus rollen. Het vrouwenteam heeft hiermee plaatsing voor de finale veilig gesteld. Het mannenteam toonde aan potentieel ook voldoende kwaliteit te hebben om bovenin te eindigen. Als de ploeg ook in de allereerste voorronde dit jaar op volle sterkte was geweest, hadden ook de mannen hoog in het klassement kunnen staan.

Afgezien van een stevige tegenwind op de sprint en de horden was het prima atletiekweer.
De wedstrijd werd geopend met de 110 m horden. Daan Spiljard en Yannick van Dooremalen deden niet zo heel veel voor elkaar onder, maar Daan haalde met 18,50 s de punten binnen. Van de Fortiusvrouwen was Roos de Vries de snelste op de 100 meter horden. Bij 3,9 m/s tegenwind liep ze 18,47 s.
Tibo Visser excelleerde met twee overwinningen en persoonlijke records: de 800 meter in 1:55,36 en de 400 meter in 50,91 s.
Roy Werner blijft almaar sneller gaan op de 5000 meter. In Zevenbergen verbeterde hij zijn persoonlijk beste tijd naar 15:29,93
Wessel de Lange verbeterde zichzelf op het hoogspringen naar 1,85 m. Zijn zus Anniek haalde voor de vrouwenploeg een bak punten binnen met 1,75 m hoog en 5,50 m ver.
Claudia Noordzij is een vaste waarde op de 400 meter. In 63,59 s benaderde ze haar p.r. tot op enkele honderdsten van een seconde.
Bij het kogelslingeren had Fortius zowel in de mannenploeg als in de vrouwenploeg een B-junior opgesteld. Voor Freek Bosveld was het nogal een uitdaging om in de seniorencompetitie mee te doen, want de slingerkogel is bij mannen senioren 7,26 kg zwaar. Dat is 2,26 kg zwaarder dan wat hij als B-junior gewend is. Hij deed het echter uitstekend en slingerde de 7,26 kg-kogel naar 28,32 m. Ook B-juniore Julia van Dorp moest in deze wedstrijd met een zwaardere kogel slingeren dan zij als B-juniore gewend is, al is het verschil bij de vrouwen minder groot dan bij de mannen. Julia slingerde de 4-kg-kogel naar 34,81 m. Daarmee verbeterde ze het clubrecord voor meisjes junioren A, die reglementair net als de vrouwen senioren met een 4kg-kogel slingeren.
Door de sterke tegenwind op de sprintonderdelen vielen de tijden op de 100 en 200 meter in het algemeen een beetje tegen, maar Sven Hurkmans kreeg het voor elkaar om zijn p.r. op de 200 meter met 0,81 s te verbeteren naar 23,81 s.
In de 4 x 400 m estafette knokten Jeffrey de Vlaming, Sven Hurkmans, Flint Beenen en Tibo Visser zich in 3:44,75 naar de derde plaats. Het vrouwen-estafetteteam, bestaande uit Maureen van de Brug, Anniek de Lange, Savannah Bailey en Claudia Noordzij, zegevierde in 4:18,03.

De huldiging na de wedstrijd was een feestje met twee Fortiusteams op nummer 1 en de in Zevenbergen traditionele bittergarnituur voor de winnende teams. Met een drankje erbij lieten de atleten zich dat op het zonnige terras van AV Groene Ster goed smaken. 

Enkele foto’s van de wedstrijd zijn te zien in DIT FOTOALBUM

Alle individuele uitslagen van de deelnemers van Fortius

Volledige uitslagen 3e competitiewedstrijd 3e divisie op 3-7-2022 in Zevenbergen

Landelijke competitiestanden

Naar boven