Updates

Fortius begint goed in seniorencompetitie

Nadat de junioren en de masters een week eerder al waren gestart met hun competities, waren zondag 14 april de senioren aan de beurt om te beginnen aan de competitie. De eerste wedstrijd in poule 13 werd georganiseerd door Voorne Atletiek. Fortius had drie teams in de strijd: twee vrouwenploegen en een mannenploeg. Terwijl de junioren en de masters het ondanks de vroege datum bijzonder hadden getroffen met het weer, woei er op 14 april een koude wind over de onbeschutte baan in Vierpolders. Deze omstandigheden in aanmerking genomen werd er goed gepresteerd door de atleten van Fortius.

Er kon zelfs een clubrecord op de Zweedse estafette worden genoteerd. Het mannen-estafetteteam bestond geheel uit junioren A en B en zij vestigden met 2:08,98 een clubrecord voor JJA. De individuele uitslagen van alle Fortiusatleten zijn hier te vinden.
De 1e vrouwenploeg bereikte in de poulewedstrijd een mooie derde plaats. De mannenploeg werd vijfde. De 2e vrouwenploeg, die slechts gedeeltelijk bezet was, werd twaalfde.
In de landelijke tussenstand staan zowel de vouwen als de mannen van Fortius op een nette 16e plaats. Er zijn nog twee voorrondewedstrijden te gaan om te proberen bij de eerste zeven te komen. De beste zeven ploegen na drie voorrondewedstrijden komen uit in de promotie/degradatiewedstrijd, waarin wordt bepaald welke ploegen promoveren naar de 2e divisie.

Uitslagen 1e wedstrijd poule 13, Vierpolders (gem. Brielle), 14-4-2019
Competitiestanden

Naar boven