Updates

Fortius biedt wederom een trainingsprogramma op maat voor de Marathon van Rotterdam

Altijd al een marathon willen lopen? Dan is dit jouw moment om je voorbereiding te starten voor de 42ste editie van de NN Rotterdam Marathon op zondag 16 april 2023.

We nodigen je graag uit voor de informatieavond bij “Fortius” op dinsdag 13 december om 21:00 uur in de kantine in de Fortiushal, Sportpark Reeweg, Halmaheiraplein 35, 3312 GH Dordrecht.

Daar vertellen we je meer over de weg ernaartoe. Want volgens een jarenlange traditie zal ook dit jaar weer bij “Fortius” een trainingsprogramma georganiseerd worden. De trainingen worden begeleid door gediplomeerde trainers vanuit de vereniging en zijn toegankelijk voor leden en niet-leden. Niet-leden kunnen gedurende drie maanden meetrainen bij “Fortius” en gebruik maken van alle voorzieningen. De kosten voor niet-leden bedragen € 50,-

Afhankelijk van de aanmeldingen wordt er getraind in diverse snelheidsgroepen tijdens de zondagtrainingen: < 3:00 uur, 3:00 uur, 3:15, 3:30, 3:45, 4:00, 4:15, 4:30, 4:45 uur en > 4:45 uur. Ook voor de doordeweekse trainingen wordt er gesplitst op temponiveau en vinden de aanmelders een plaats in de groepen van Wietse (> 4:15 uur), Rolf & Toos (3:30-4:15) en Jeffry (< 3:30 uur).

Het trainingsschema bestaat voor de groepen 4:00 tot en met 4:45 uit drie kerntrainingen op dinsdagavond, donderdagavond en zondag, aangevuld met een eigen krachttraining per week. Voor de snellere atleten komen daar nog 1-2 eigen trainingen per week bij. Alle trainingen staan uiteraard vermeld op de trainingsschema’s. Vanzelfsprekend geven we je ook advies over het verbeteren van je looptechniek en eten en drinken tijdens de marathon en in de trainingsperiode.

De eerste collectieve training is op dinsdag 3 januari 2023 en begint om 19:15 uur.

Om de marathon goed te kunnen lopen gaan we ervan uit dat je nu in een goede gezondheid verkeert en dat je in staat bent anderhalf uur (aaneengesloten) te lopen.

Heb je vragen dan kan je die natuurlijk mailen naar onderstaand mailadres of stellen op de informatieavond.

Voor informatie en inschrijving kun je mailen naar: writskes@upcmail.nl

We zien je graag op de informatieavond op 13 december 2022 of op de eerste training op dinsdag 3 januari 2023.

 

Wietse Ritskes, Jeffry de Ridder, Rolf Ketelaar & Toos Volmer

Naar boven