Updates

Geslaagde werpmeerkampen

In de afgelopen maanden werden er bij Fortius heel wat onderlinge werpwedstrijden georganiseerd. Daar werden vaak prima prestaties geleverd, maar deze wedstrijden hadden geen officiële status. Nu het weer kon, vonden we het tijd worden voor een ‘echte’ werpwedstrijd, waar ook atleten van andere verenigingen aan mee konden doen. Het werden werpmeerkampen op zondag 11 juli. Een vijfkamp voor junioren A/B, senioren en masters, een werpvierkamp voor junioren C, en een werpdriekamp voor junioren D.

Zodra de inschrijving was geopend, kregen we vele malen meer aanmeldingen binnen dan we konden plaatsen en we moesten meer dan 50 atleten van buitenaf teleurstellen.

Op de zonnige 11e juli deden er 27 atleten van Fortius mee en 18 werpers van andere clubs. Zij kwamen overal vandaan, van Groningen tot België. En er waren een paar behoorlijk goede werpers bij ook, zoals de 19-jarige Belg Orry Willems die 58,25 m kogelslingerde en 20,51 m gewichtwierp. Ook onze junioren C en B hadden stevige concurrentie. Voor de junioren D was de driekamp een Fortius-onderonsje, die bij de meisjes werd gewonnen door Eva Blokland en bij de jongens door Thijs Haak.
De onlangs 65 jaar geworden Albert Lammers slaagde erin drie clubrecords M65 te breken: kogelslingeren 36,04 m, kogelstoten 9,34 m en gewichtwerpen 12,57 m. Enkele van de andere masters verbeterden hun categorie-p.r’s, met als meest in het oog springende prestatie de 42,75 m met de speer van Bob Hurkmans (M40).
Alle resultaten van de Fortiusdeelnemers zijn hier na te lezen.

Uitslagen werpwedstrijd Dordrecht 11-7-2021

Naar boven