Updates

Goud voor estafetteploeg en Duane van Dijkhuizen op NK indoor C-junioren

[Update 25/1: nog meer foto’s onder aan dit artikel]

Dit weekend vonden in Omnisport in Apeldoorn de nationale indoorwedstrijden voor junioren C en D plaats. Officeel mogen deze wedstrijden niet de Nederlandse Kampioenschappen genoemd worden, maar ze worden binnen de Nederlandse atletiek wel als zodanig beschouwd. Op zaterdag werden de wedstrijden voor de junioren D verwerkt en vandaag waren de junioren C aan de beurt. Deze tweede dag verliep voor Fortius bijzonder succesvol met goud voor de jongens estafetteploeg en voor Duane van Dijkhuizen bij het polsstokhoogspringen.

De estafetteploeg van Fortius bestond uit Quinten van der Elst, Yannick de Burbure, Duane van Dijkhuizen en Ivar de Koning.  De jongens namen min of meer revanche op vorig jaar, toen ze door de strenge jury gediskwalificeerd werden wegens te laat melden bij een van de wisselpunten. Dit keer ging het helemaal goed en het kwartet won de 4x50m glansrijk in 25,34s., waarmee ze meteen een Fortius clubrecord voor JJC vestigden.  
Duane van Dijkhuizen proefde nog een tweede maal de smaak van de overwinning. Hij won het polsstokhoogspringen met een sprong van 4 meter. Een fantastische prestatie, waarmee Duane op de vierde plaats in de nationale ranglijst aller tijden voor jongens junioren C komt te staan. Voor Fortius is het een nieuw clubrecord JJC.
Naast de vier hierboven genoemde atleten deden er nog zeven meisjes en jongens C en D van Fortius mee in Apeldoorn. Zij vielen niet in de prijzen, maar zetten wel veel goede persoonlijke prestaties neer.
In de uitslagen van de Nationale Junioren CD Indoorwedstrijden van 21/22-1-2017 zijn al hun prestaties terug te vinden, nog onder de clubnaam AV Parthenon i.p.v. Fortius.

FOTO’S (Sandy van der Heydt)

FOTO’S (Rens van der Elst)

Naar boven