Updates

Merwelandencross 2017: verslag, uitslagen, foto’s en video

Update 26/1: Video (van Bas Bosveld, jeugdcross)

De 5e Merwelandencross, de eerste onder de auspiciën van Fortius, en voor de 5e keer waren de weer-goden ons goed gezind.
In de zon was het heerlijk, achterin onder de bomen was het koud en de grond was hard. Wat wil je nog meer voor een mooie cross? Meer deelnemers, akkoord, dat zou mooier zijn.
Maar zij die er wel waren hebben kunnen genieten.

Dankzij de wisselende grote werkzaamheden rond de plas was ook dit jaar het parcours weer aangepast, maar daardoor niet minder uitdagend om te lopen.
De pupillen en junioren van de regiocross moesten meerdere keren het soms harde, soms rulle strand belopen, afgewisseld met stukken ongelijke grasgrond: voor iedereen goed te doen, maar voor de sterkere lopers toch iets beter. We zagen een paar mooie snelle races, met af en toe een felle, lange eindsprint, want na de laatste, meer dan haakse bocht kon je weinig meer goed maken.
De senioren en masters hadden het dankzij de harde ondergrond dit jaar misschien iets makkelijker, maar er waren er toch die, hoewel ingeschreven voor de lange cross, het toch na de korte afstand genoeg vonden. Zo gemakkelijk was het blijkbaar nu ook weer niet. Mooie winnaars op de korte en lange afstand, maar ook meer naar achteren in het veld werden knappe prestaties geleverd. De hete chocolademelk, erwtensoep en nog een paar andere drankjes vonden na afloop gretig aftrek in het gastvrije Restaurant Merwelanden.

En nog even dit: dankzij een trouwe groep vrijwilligers, nu Fortius-breed, hebben we dit weer kunnen organiseren. Dank aan allen die daartoe hebben bijgedragen.
Op naar de volgende Merwelandencross, in 2018 (20 januari, waarschijnlijk).

Bekijk hier de uitslagen van de Merwelandencross.

In de openbare Facebookgroep “Fortius Atletiek” is het album “Fortius Cross 2017 pupillen” te bekijken met foto’s van Nicolette Biesterveld.

Naar boven