Updates

Mannen Masters door naar landelijke finale

Op zondag 12 mei reisden vijf competitieploegen van Fortius per touringcar af naar het zuiden van Limburg. Drie teams junioren A gingen naar Sittard voor hun competitie en twee masterteams gingen naar Kerkrade. Aan het eind van de dag nam het team van de mannen masters het beste resultaat mee naar huis. Zij hadden goed genoeg gepresteerd om een ticket naar de landelijke finale te verdienen.

De vrouwen masters kwamen met een puntentotaal van 10977 slechts 32 punten tekort om zich bij de beste 12 ploegen van Nederland te scharen, wat nodig is om mee te mogen doen in de finale.

In Sittard werd Fortius zowel bij de jongens als bij de meisjes vijfde in de poulewedstrijd. De 2e meisjesploeg werd er zevende. Een finaleplaats zat er niet in voor onze A-juniorenteams, al werd er over de hele linie individueel wel goed gepresteerd. Landelijk staat de 1e meisjesploeg op een 16e plaats, de 2e meisjesploeg op de 25e plaats en de jongensploeg op de 31e plaats.

Terwijl de A-junioren vooraf al niet echt gerekend hadden op een plek in de landelijke finale, hadden de masters die zeker wel in het vizier. Dat de vrouwenploeg die finale nipt miste was dan ook een grote teleurstelling voor de dames. Hierin heeft de zwakke organisatie van Achilles Top in Kerkrade zeker een rol gespeeld. We werden daardoor benadeeld ten opzichte van de andere poules. Zo was er bijvoorbeeld niet gedacht aan back up voor de elektronische tijdwaarneming, waardoor op de sprintonderdelen overgelopen moest worden, wat de eindtijden uiteraard niet ten goede kwam.

Ondanks alles bleef de sfeer in de Fortiusploegen goed en er werden door sommige atleten absoluut goede prestaties geleverd. Er konden vier clubrecords worden genoteerd: Carine Banga (V50) en Rens Bodewes (M65) op de 800 meter, Pieter Jacobs (M50) op de 200 meter en Jeanine Katsman (V45) bij het kogelslingeren.

FOTOALBUM op de website van Achilles Top. 

De uitslagen van de Fortiusatleten in Sittard zijn hier te vinden.
De uitslagen van de Fortiusatleten in Kerkrade vind je hier.
De landelijke competitiestanden staan onder deze link.

 

Naar boven