Updates

Mooie prestaties junioren CD in competitie

Waanzinnig verre sprong Cristy Pieter

Zaterdag 25 mei hadden de CD-junioren van Fortius in Rotterdam de tweede wedstrijd in de competitie. De Fortiusteams weerden zich goed met in de poulewedstrijd een tweede plaats voor de 1e ploeg van de meisjes D, een derde plaats voor de ploeg van de meisjes C, een vijfde plaats voor team 1 van de jongens D en een zesde plaats voor team 1 van de jongens C. Ook de tweede teams deden het lang niet slecht met een achtste plaats voor team 2 van de jongens D en negende plaatsen voor de 2e ploegen van de meisjes D en de jongens C.

In de landelijke stand staat de 1e ploeg van de D-meiden hoog genoeg om kans te maken op kwalificatie voor de nationale competitiefinale in september. Het team is na deze tweede competitiewedstrijd weliswaar van plaats 7 teruggevallen naar plaats 15, maar de verschillen in de puntentotalen met de concurrenten zijn zo klein dat het behalen van de finale nog steeds mogelijk is, indien in de derde en laatste voorrondewedstrijd op 22 juni in Papendrecht goed genoeg wordt gepresteerd.

Individueel werden er op de baan van Rotterdam Atletiek bijzonder mooie prestaties geleverd door de Fortiusjunioren.

Cristy Pieter (MJD) excelleerde door in de verspringbak te landen op 5,43 m, een waanzinnige afstand voor een D-juniore, waarmee ze in de top-5 van de nationale ranglijst aller tijden komt te staan. Ook is het een clubrecord MJD.

Andere opvallende prestaties in de Fortiusploegen: Wessel de Lange (JJC) 150 meter in 18,46 s en 5,59 m verspringen; Timo de Kok (JJC) 800 meter in 2:15,03; Samuel van Well (JJD) 80 meter in 10,99 s; Anniek de Lange (MJD) 1,45 m hoogspringen en 5,15 m verspringen.  De uitslagen van alle Fortiusjunioren zijn te vinden onder deze link.

Uitslagen competitiewedstrijd poule 59 25-5-2019

Landelijke tussenstanden competitie

Naar boven