Updates

Recordregen op indoorwedstrijd van 26 oktober

Zoals elk jaar sinds het bestaan van de Reeweghal, werd ook in 2019 in het laatste weekend van oktober weer de Indoor Recordwedstrijd georganiseerd. We doen dat altijd eind oktober, omdat onze pupillen en junioren dan nog een laatste kans hebben om hun records te verbeteren voordat ze per 1 november overgaan naar een nieuwe categorie. Ook bij atleten van andere verenigingen is de wedstrijd om die reden populair en velen wisten de weg naar Fortius op zaterdag 26 oktober weer te vinden. Er werden enkele bijzondere prestaties geleverd, zowel door atleten van buitenaf als door leden van Fortius.

Bij de masters werd een officieel Nederlands record verbeterd. Tjerk Vos van SV Noordkop scherpte zijn nationale record M65 op de 60 meter aan tot 8,20 s. Bij de jongens junioren C werd eveneens een beste Nederlandse prestatie aller tijden opgetekend. Jamie Sesay van Almere ’81 liep de 60 meter horden in 8,13 s en dat was 0,01 s sneller dan de snelste tijd tot nu toe.
Ook enkele Fortiusjunioren acteerden op nationaal niveau. Wat te denken van de D-meiden Anniek de Lange en Cristy Pieter, die het allebei schopten tot een 2e plaats op de nationale ranglijst aller tijden op een springonderdeel. Anniek sprong 1,61 m hoog. Ze verbeterde daarmee het clubrecord van Brigitte Jansen uit 2013 met 1 centimeter. Cristy kwam in de verspringbak tot een prestatie van 5,29 m, een verbetering van haar indoor clubrecord met 11 cm. Ook verbeterde Cristy haar clubrecord op de 60 meter indoor met eentiende van een seconde naar 8,03 s.
Bij het hoogspringen deed ook Samuel van Well het heel goed. Hij verbeterde het clubrecord voor jongens junioren D uit 2006 met maar liefst 6 cm naar 1,66 m. Op de nationale ranglijst aller tijden staat hij daarmee op plaats 11.
Enkele andere opmerkelijke prestaties van Fortiusjunioren: Yannick de Burbure (JJB) terug van weggeweest met 13,43 m bij het kogelstoten. Ömer Pesket (JJB) die zijn allereerste officiële 60 meter loopt in 7,51 s. Savannah Bailey (MJC) 10,60 m kogelstoten. Wessel de Lange (JJC) 7,79 s op de 60 meter. Saskia van der Boor (MJA) 1,50 m hoog. Deze en alle andere uitslagen zijn te vinden op atletiek.nu:

Uitslagen pupillen en junioren D
Uitslagen junioren ABC, senioren en masters

 

Naar boven