Updates

Uitslagen clubkampioenschappen

20200905 Clubkampioenschappen

Het was de eerste baanwedstrijd van dit jaar op de Dordtse atletiekbaan: de Fortius clubkampioenschappen op zaterdag 5 september. De regels voor het publiek waren wat strenger dan in andere jaren, maar desondanks hebben de 161 deelnemers een leuke wedstrijd gehad. Het was prima weer om buiten te zijn, al stond er wel een harde wind. Door die harde wind kunnen veel goede sprint- en verspringprestaties helaas niet erkend worden voor de ranglijsten nu ze geleverd zijn met een te groot windvoordeel. Zo kan de fantastische vertesprong van 5,84 m van Cristy Pieter (MJC) niet gelden als clubrecord omdat er 4,8 m/s meewind werd gemeten. Ook de prima tijd van 11,06 s op de 100 meter van Ömer Pesket (JJA) kan niet worden opgetekend in de ranglijsten (wind +3,8 m/s).

Voor veel andere onderdelen is de wind niet van belang voor erkenning. Bij het discuswerpen bijvoorbeeld is geen sprake van windmeting, al werkt de sterke wind voor sommige atleten wel gunstig. Bij de juiste techniek kan een stevige wind onder de discus ervoor zorgen dat hij extra ver komt. Julia van Dorp (MJC) beschikt blijkbaar over die juiste techniek, want zij verbeterde haar persoonlijk record met bijna twee meter naar 24,86 m. Ook Sven Hurkmans (JJC) liet de discus ver vliegen. Hij verbeterde zijn p.r. met een marge van enkele meters naar 34,02 m. Ook bij het kogelstoten deed Sven het met 12,01 m opvallend goed.
Héél veel meer persoonlijke records werden er vandaag verbeterd en bij de masters zelfs een paar clubrecords. Het is te veel om hier allemaal op te noemen. Alle uitslagen zijn hier in te zien.

100 meter met v.l.n.r. Ömer Pesket, Tibo Visser, Quinten van der Elst

Naar boven