Updates

Uitslagen en eindstand veldloopcompetitie

Zaterdag 18 februari vond de finalewedstrijd plaats van de regiocompetitie veldloop in het seizoen 2016/2017. De competitie bestaat uit vijf wedstrijden waarvan er in minimaal vier moet worden gestart om in het eindklassement te verschijnen.
De eerste prestatie werd al geleverd voordat de wedstrijd begon, namelijk het sportpark “De Wipmolen” in Gorinchem vinden op deze mistige zaterdagochtend. Als beloning kregen de Fortius-atleetjes bij het ophalen van hun startnummer een medaille (of was dit nou een herinneringsmedaille voor de gehele competitie?).

Daarna werd er rustig ingelopen op de atletiekbaan. Van de gezichten was de spanning af te lezen, want in sommige categorieën was de einduitslag nog niet helemaal zeker. Bij een goede laatste race zou je nog zomaar op het podium kunnen verschijnen!
Het parcours had start en finish langs de zijkant van de baan en daar tussen in liepen de atleten door een klein bosje met veel rul zand, modder en boomstammen als obstakels.

Zoals altijd waren de mini’s als eerste aan de beurt. Tula Hermus was hier de enige Fortius-deelnemer en finishte als eerste (en enige) meisje.
Daarna was het de beurt aan de meisjes pupillen C. Lise de Lange en Hannah Sorensen hebben hierbij na het startschot een hele goede race gelopen. Lise finishte als tweede en Hannah als zesde.
Vervolgens een snelle race van de jongens pupillen C. Leensey Bilkerdijk en Wouter van Dalen stonden hier aan de start. Leensey heeft de hele race aan kop gelopen en werd dus eerste, Wouter finishte op een mooie vijfde plaats.
Bij de meisjes pupillen B was Pien Vogelaar de enige Fortius-deelneemster en werd na een zware race tiende.
De jongens pupillen B stonden toen al te trappelen bij de start om te vertrekken. Yerne Nicolai Biesterveld, Luuk Bosveld en Ruben van Roosmalen vertegenwoordigden Fortius. Nadat ze al ruim 1000 meter hadden gerend, werd er op het laatste stuk nog gesprint voor een goede plaats. Luuk finishte als tweede, Ruben als derde en Yerne als zesde.
Bij de jongens pupillen A1 was Jesper Hurkmans deze wedstrijd de enige deelnemer van Fortius. Hij finishte op een mooie vierde plaats.
De jongens pupillen A2 startten met 6 atleten van onze vereniging; Jilles van den Brule, Jaime Joele, Ivar van Rijt, Thomas van Roosmalen, Lucas Genisse en Jasper Bruggema. In de race over ruim 1600 meter finishte Jasper als vierde, Ruben als vijfde, Jaime als zesde, Lucas als zevende, Ivar als  tiende en Jilles als vijftiende.
De meisjes pupillen A1 en A2 liepen gezamenlijk de afstand. Novi Hermus liep mee bij de A1 en Jil Vogelaar, Veerle Uilhoorn en Anniek de Lange bij de A2. Na de start heeft Novi bijna de gehele race aan kop gelopen en finishte als eerste. Daarna kwamen Veerle, Anniek en Jil binnen die respectievelijk op een tweede, vierde en achtste eindigden bij de A2.
Daarna waren de junioren aan de beurt met als eerste de meisjes junioren D. De gezusters Reijenga, Eva en Hannah, verschenen hier aan de start en eindigden respectievelijk op plaats vier en vijf.
De jongens junioren D mochten vervolgens starten met de volgende deelnemers van onze club; Tinus Rijsdijk, Timo de Kok, Mees Schneider en Freek Bosveld. Freek belandde op de eerste plaats, Timo op de zevende plaats, Mees op de elfde plaats en Tinus op de vijftiende plaats.
De jongens junioren C waren de laatste categorie van de dag. In deze groep was Jorrit Bruggema de enige Fortius atleet en finishte als eerste.

Na de verschillende races werd het eindklassement opgesteld en zijn er 12 atleten op het podium terechtgekomen.
Hieronder de uitslagen van het eindklassement.