Updates

Vrouwenploeg handhaaft zich in competitie

[Foto’s onder aan dit artikel]

Zondag 28 mei was de vrouwenploeg van Fortius in Etten-Leur voor de tweede wedstrijd in de seniorencompetitie. Deze wedstrijd in poule 13 zou eerst bij DJA in Zundert plaatsvinden, maar omdat daar het middenveld niet gebruikt kon worden was uitgeweken naar de accommodatie van Achilles in Etten-Leur. Onder een stralende zon werden goede prestaties geleverd door de Fortiusdames.

B-juniore Miranda van Dijk bracht de meeste punten voor Fortius binnen met haar prima tijd van 27,82 op de 200m. Janneke Keller liep de 200m in 28,55, waarmee ook zij de stijgende lijn in haar prestaties weer te pakken lijkt te hebben. Ilse Torbijn liep in 13,60 een p.r. op de 100 meter. Saskia van der Boor (MB) deed het goed op hoogspringen met 1,40m en met 9,38m met de 4kg-kogel. Bovendien nam Saskia de loodzware taak op zich de 3000m te lopen om ook op dit onderdeel nog wat punten binnen te halen. Door een last minute afzegging was dit loopnummer anders onbezet gebleven. Milet Hoornaar wierp 25,15m met de speer. Elize Damsteeg (MB) liep in 68,29 een goede 400 meter, nadat ze een uur eerder ook al een 800 meter had gelopen in 3:05,18. Op hink-stap-sprong had Fortius met Joyce Walgers en Sigrid Florusse een dubbele bezetting. De twee dames deden weinig voor elkaar onder: Joyce 8,79m en Sigrid 8,77m.
De 4 x 100m estafetteploeg van Fortius, bestaande uit Ilse, Miranda, Janneke en Milet, ging als een speer. De meiden wonnen hun serie met een straatlengte voorsprong in 51,87. In de totaaluitslag was het de tweede tijd, achter poulewinnaar Passaat.
Fortius werd in Etten-Leur zevende van de 17 ploegen. In de landelijke stand heeft de ploeg zich goed weten te handhaven. Na twee wedstrijden staat Fortius op een 25e plaats van de 63 ploegen. Op 18 juni volgt de derde en laatste voorrondewedstrijd in de seniorencompetitie.

Klik hier voor alle prestaties van de Fortiusatletes en hier voor de complete uitslagen van de competitiewedstrijd van 28-5-2017 in Etten-Leur.

Landelijke tussenstand vrouwen senioren

FOTO’S (Joke Torbijn / Nina Meyer)

Naar boven