Updates

1 x goud en 2 x zilver op NK Masters

Van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli was de atletiekbaan in Harderwijk het toneel voor de Nederlandse kampioenschappen voor masters. Van Fortius namen drie atleten deel, die alledrie in de prijzen vielen.

Op de regenachtige zaterdag 1 juli had Robert Florusse (M45) een druk programma met kogelstoten, discuswerpen en series en finale 100 meter, en dat alles in twee uur tijd. Het eerste onderdeel was het kogelstoten waarbij hij met 11,19 m de zilveren medaille pakte. In de finale 100 meter werd hij vierde in een categorie-p.r. van 12,52 s. Op discus werd hij vijfde met 29,86.

Op zondag 2 juli ging Bob Hurkmans ‘s morgens om 10 uur van start bij het speerwerpen. Hij was naar Harderwijk gekomen met als doel Nederlands kampioen bij de M40 te worden. Dat lukte! Hij sloeg meteen in zijn eerste poging toe met worp van 42,31 m en daar kwam de concurrentie niet meer overheen.

Wil Florusse stond zaterdag aan het eind van de middag in de discusring om het op te nemen tegen haar vaste concurrentes in de categorie V75. De Nederlandse discustop in die categorie is van wereldklasse en de dames maakten er weer een mooie wedstrijd van. Wil speelde het klaar om haar clubrecord V75 tot op de centimeter nauwkeurig te evenaren: 23,26 m. Op het NK was het goed voor de zilveren plak.

(Op de foto bovenaan zien we Bob Hurkmans in actie op het NK.)