Updates

Jemuël Mangoentaroeno wint goud op nationale D-spelen

Op zondag 10 september mochten de U13 en U14-atleten (D-junioren) aantreden voor hun Nederlands kampioenschap outdoor. Met 663 deelnemers was het een goedbezochte wedstrijd in het Olympisch Stadion in Amsterdam.
September is altijd een drukke maand wat betreft wedstrijden, maar 4 Fortiusatleten hebben hun ouders over weten te halen om weer in de auto te stappen en niet zonder resultaat.

Arend Vogelaar mocht aantreden op de loopnummers 150m en 1000m. In de hitte liep hij een mooie 1000m en wist hier maar 1 seconde boven zijn persoonlijk record te blijven. Noah van Bezooijen vindt alles leuk en kan op alle onderdelen ook goed uit de voeten. Vandaag stond kogel en discus op het programma. Zowel bij kogel als discus een mooie 10e plaats en een mooi persoonlijk record op het discuswerpen.

Tevens stond Allison van Meggelen ingeschreven op kogel en discus. Waar ze een dag ervoor voor het eerst de 11 meter passeerde bleef ze nu steken op 10,75m en een mooie 7e plaats van Nederland.

Goud voor Jemuël

Jemuël Mangoentaroeno doet niet zoveel wedstrijden, maar als hij meedoet dan weet hij altijd het beste uit zichzelf te halen. Een spannende strijd bij het verspringen met bij het ingaan van de laatste poging uitzicht op een podiumplaats en dan jezelf met 12 cm verbeteren om met het goud naar huis te gaan. Aansluitend nog kwalificatie, halve finale en finale 80 meter lopen binnen 1,5 uur en daar een mooie 6e plaats.

Al met al een geslaagde (en warme) dag voor de Fortiusjongens en -dame.

Uitslagen Nationale D-spelen Amsterdam 10-9-2023

Naar boven