Updates

Zilver voor Hugo Visser op Nationale Pupillen Indoor

Met een record aantal deelnemers dit jaar was de Nationale indoor in Apeldoorn voor pupillen een groots evenement. Fortius was vertegenwoordigd door twaalf pupillen in zes categorieën. In de categorie jongens U12 Lenni Reif, voor jongens U10 Menno van Leeuwen en Xavier de Bruin, jongens U9 Hugo Visser en Jax van Rijn, meisjes U12 Fae Suijkerbuijk, meisjes U11 Isabel Rook, Bente Lutz, Angie Pennock, Pepa Hermus, Mijke Joustra en bij de meisjes meisjes U8 Annelise Rook. Na het aanmelden gaan de pupillen helemaal zelf naar beneden de catacomben in om in hun vak de andere kinderen uit hun groep te ontmoeten en hun startnummers op te spelden. Onder begeleiding van hun begeleiders die heel de dag bij ze zijn, verkennen ze het Omnisport. Na het opwarmen moeten ze zich melden in de callroom van het onderdeel waar ze moeten zijn. Daar wordt het stiekem toch wel even spannend, want dan ga je toch echt die grote hal in waar alle supporters zitten te wachten. Samen met pupillen uit het hele land hebben ze er een mooie dag van gemaakt waarbij er 15 persoonlijke records verbeterd zijn. Hugo Visser mocht het erepodium opklimmen: hij is heel knap tweede geworden bij de jongens U9, gefeliciteerd!

De vierkamp in Hugo’s categorie bestond uit 40 meter, 600 meter, medicinbalwerpen en verspringen. Vooral op de 600 meter was Hugo ijzersterk. Als een ware topper liet hij in 2:05,88 alle 53 tegenstanders achter zich en verpulverde het indoor-clubrecord. Op de 40 meter werd hij derde in 7,09 m. Ook met de technische onderdelen kwam hij goed uit de voeten. Bij het verspringen werd hij met 3,21m vijfde. Bij het voor hem nieuwe onderdeel medicinbalstoten werd hij met 5,50m zevende.

Isabel Rook behaalde een hoge klassering bij de U11V. Van de 85 deelneemsters in de vierkamp werd zij zevende. Ze scoorde daarbij twee p.r.’s: op de 60 meter 9,97 s en op de 600 meter 2:07,52.

Hoe Lenni, Menno, Xavier, Jax, Fae, Bente, Angie, Pepa, Mijke en Annelise het hebben gedaan is te zien op deze pagina op Atletiek.nu.

Uitslagen Nationale Pupillen Indoor Apeldoorn 3-3-2024

Naar boven