Worstelen

Worstelen is één van de oudste olympische sporten. Worstelaars zijn goede atleten. Er is geen spiergroep in het lichaam die niet getraind is. Worstelen staat op de derde plaats van best getrainde sportmensen. Op de eerste plaats staan de balletdansers, dan volgt het turnen en op de derde plek van best getrainde atleten staat het worstelen. Worstelen leert je je lichaam en geest te combineren. Maar ook je reactiesnelheid en tactiek. Om te kunnen worstelen moet je sterk zijn, souplesse hebben en ook behendigheiden techniek. Met slechts één van die aspecten kom je er niet. In de trainingen komen ook alle vier aspecten aan de orde; je hele lijf doet mee: worstelen is de enige sport die àl je spieren traint. Worstelen is een sport die net als andere verdedigings- of vechtsporten wordt beoefend in gewichtsklassen; je meet je dus altijd met iemand van ongeveer gelijk formaat.

2017 Worstelen Seniorentraining

Trainingen

De trainingen bij Fortius gaan vaak als volgt. Het eerste halfuur is intensieve conditie- en krachttraining, daarna worden de technieken geoefend en tijdens het laatste deel van de training krijg je de gelegenheid de getrainde technieken in de praktijk te brengen in een partijtje worstelen met iemand van ongeveer gelijk gewicht. Worstelen gebeurt in een landelijke competitie, met verschillende verenigingen. We trainen in het clubgebouw van handbalvereniging MOK Halmaheiraplein 10. 

Informatie

Meer informatie is te verkrijgen bij Bram Franken. Telefonisch 078-613 02 89 of 06-53 56 84 80 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Trainingstijden

Voor de trainingstijden kijk op deze pagina.