Updates

Dubbele winst voor Fortiusteams in competitie

De competitieteams van Fortius hebben zondag 7 mei met dubbele winst in de poulewedstrijd in Hulst een superstart gemaakt in de seniorencompetitie. Landelijk staan de Fortiusmannen op de derde plaats en de vrouwen op de zevende plaats. Dit betekent dat beide teams op koers liggen om de finale te gaan halen.

Twee busjes vol atleten vertrokken zondag 7 mei vanuit Dordrecht naar het in Zeeuws-Vlaanderen gelegen Hulst voor de eerste wedstrijd in de seniorencompetie. Bij aankomst daar troffen ze een vierbaans rondbaan aan, wat een van de Fortiusdeelneemsters de uitroep ‘Wat een schattig baantje!’ ontlokte. Wel stond er een modern clubgebouw langs de baan, waren er twee EDM’s beschikbaar voor de werpnummers, werkte de ET vlekkeloos en leek de organisatie geen moeite te hebben gehad met het vinden van vrijwilligers. Kortom: alles dik in orde. Zelfs het weer werkte mee. Tijdens de eerste onderdelen viel er nog wat lichte regen, maar daarna bleef hij tegen de verwachtingen in heel de dag droog.

Daan Spiljard 110 meter horden

Het openingsnummer was de 110 meter horden. Daan Spiljard bracht in 17,28 s de eerste waardevolle punten voor de mannenploeg van Fortius binnen. De sterke lopers Tibo Visser, Flint Beenen en Sven Hurkmans haalden de nodige punten binnen op de mila- en sprintafstanden. Roy Werner won de 5000 meter met overmacht en scherpte zijn persoonlijk record met 0,84 s aan naar 15:29,09.
Op de springonderdelen vielen de prestaties van Wessel de Lange op. Op hoog evenaarde hij met 1,85 m zijn persoonlijk record. Op hink-stap-sprong maakte hij zijn debuut. In de familie De Lange begint het traditie te worden om op dit onderdeel met een minimale voorbereiding heel goed te presteren. Wessels verste poging was 12,72 m, in de Fortius 10-bestenlijst voor junioren A goed voor een zesde plaats.
Op kogel en discus stond de met een jetlag kampende master Robert Florusse in de ring, die er toch nog 10,48 m en 30,80 m uit wist te persen. Waar blijft de instroom van jong werptalent in de mannenploeg?
Het team op de Zweedse estafette werd gevormd door Flint (400m), Sven (300m), Jeffrey de Vlaming (200m) en Wessel (100m). Ze liepen in 2:09,53 de 3e tijd.

Voor de vrouwenploeg zorgde Jacqueline Janssen voor een goed begin met haar 17,83 s op de 100 meter horden. Ze komt met die tijd binnen in de Fortius 10-bestenlijst, op gelijke hoogte met haar trainingsgenote Maaike Boon.
Claudia Noordzij dook in deze vroege baanwedstrijd voor het eerst onder de 63 seconden op de 400 meter. Ze knalde er een fantastische 62,38 s uit en komt daarmee binnen in de Fortius 10-bestenlijst voor vrouwen senioren, wat op een veelgelopen afstand als de 400 meter echt niet zomaar de eerste de beste lukt. Dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen!
Op bijna alle onderdelen kende de vrouwenploeg de luxe van een een dubbele bezetting. Alleen voor de 3000 meter was geen tweede loopster gevonden. Eerstejaars B-juniore Novi Hermus was daarom van grote waarde in de vrouwenploeg met haar prestatie van 12:25,98.

20230507 Novi Hermus

Novi Hermus (nr. 905) van start op de 3000 meter

Milet Hoornaar (100 m), Cristy Pieter (200m en ver) en Tessel Mingaars (800m) brachten eveneens de nodige punten binnen.
Savannah Bailey deed het met een p.r. van 29,57 m goed bij het discuswerpen. De magische grens van 30 meter komt in zicht! Haar prestatie is goed genoeg voor een plek in de 10-bestenlijst voor MJA.
In de Zweedse estafette stal het Fortiusteam met een eerste plaats in 2:27,20 de show met Claudia (alweer) op de 400m, Cristy op de 300m, Milet op de 200m en Ilse Torbijn op de100m.

De resultaten in de poulewedstrijd in Hulst: het mannenteam van Fortius wint de wedstrijd met 7279 punten, de Fortiusvrouwen winnen de wedstrijd met 6821 punten.
In de landelijke tussenstand staan de mannen 3e en de vrouwen 7e. De eerste 8 teams na drie voorrondes gaan in september naar de promotiewedstrijd.

De volgende voorrondes zijn op 21 mei in Delft en op 2 juli in Zevenbergen.

Uitslagen poulewedstrijd Hulst 7-5-2023
Landelijke competitiestanden

Naar boven