Updates

Goede prestaties Fortiusmasters in competitie

Op zaterdag 30 april begon ook voor voor de masters de competitie. De poule waar Fortius in was ingedeeld werkte de eerste wedstrijd op de baan van Haag Atletiek af. De masters troffen mooi zonnig voorjaarsweer en de baan aan de Laan van Poot in Den Haag lag er vlekkeloos bij. De Fortiusmasters leverden goede persoonlijke prestaties met niet minder dan vijf clubrecords, waaronder een estafetterecord, en minstens even zovele verschuivingen in de 10-bestenlijsten.

In de mannenploeg bracht ons nieuwe Fortiuslid Evgenii Kotliarov (M35) al op het eerste onderdeel, de 100 meter, een vracht punten binnen met zijn tijd van 11,62 s.
Peter de Vos (M40) liet met zijn hoogtesprong van 1,50 m zien een stabiele springer te zijn. Gerard van Dijk (M50) liep de 400 meter in 61,87 s en was daar na een pauze van vijf jaar op dit onderdeel niet ontevreden mee. Pieter Jacobs (foto) liep voor het eerst na lange tijd weer eens een 200 meter en verbeterde in 27,94 s meteen maar even het clubrecord M55. Ook sprong hij nog 4,49 ver.
Op de 1500 meter had Fortius twee deelnemers: Henrik Barendregt (M45) en Peter Loopik (M40). Henrik was in 4:52,68 de snelste van de twee.
Ko Florusse (M70) kon door een blessure niet meedoen aan de sprint, maar maakte zich nuttig door de discus naar 27,84 m te gooien. Bob Hurkmans (M40) nam de twee andere werpnummers voor zijn rekening: kogelstoten 10,20 m en speerwerpen 40,03 m.
Als kers op de taart liepen Evgenii, Gerard, Pieter en Bob de 4 x 100 m estafette in 50,61 s, wat een verbetering van het clubrecord M35 was.
In de poulewedstrijd in Den Haag eindigde de mannenploeg van Fortius met 5654 punten als achtste. Landelijk staat Fortius na deze eerste wedstrijd op de 17e plaats.

Voor de vrouwenploeg van Fortius valt er dit jaar weinig eer te behalen in de masterscompetitie, want de ploeg trad in de eerste wedstrijd aan met slechts drie vrouwen. Helaas zijn wedstrijdatletes van boven de 35 jaar bij Fortius dermate dun gezaaid dat er onmiddellijk een probleem ontstaat als een vaste kracht geblesseerd, ziek of op vakantie is.
Ondanks de zeer kleine formatie had Fortius op de twee werponderdelen kogel en discus wel een dubbele bezetting. Wil Florusse deed het heel goed met de discus. Ze verbeterde haar clubrecord V75 met ruim anderhalve meter naar 23,26 m. Ook haar kogelstoot van 7,86 m was een verbetering van het clubrecord V75. Jeanine Katsman (V50) verbeterde bij het kogelstoten haar categorie-p.r. naar 10,02 m en was daar zichtbaar blij mee.
Joke Torbijn was absoluut niet tevreden met haar tijd op de 100 meter, al was het wel een clubrecord V65, omdat dat record vacant was.
In de poulewedstrijd in Den Haag wist de Fortius vrouwenploeg toch nog twee teams achter zich te houden. In het landelijk klassement speelt de geminimaliseerde competitieploeg geen enkele rol.

De tweede wedstrijd in de masterscompetitie is op zondag 11 juni in Vught.

Uitslagen competitiewedstrijd Den Haag 30-04-2023

Landelijke klassementen

Naar boven