Updates

P.r.’s en clubrecords in Vlaardingen

Werpvijfkamp AV Fortuna Vlaardingen 11 oktober 2020

De inschrijving voor de werp5kamp bij AV Fortuna in Vlaardingen op zondag 11 oktober 2020 was snel vol. Er werden vanwege corona dan ook maar 32 deelnemers toegelaten. In de dagen voorafgaand aan de wedstrijd was het spannend of de wedstrijd wel door zou mogen gaan vanwege eventuele extra aangescherpte corona-maatregelen. Terwijl de weersvooruitzichten ook niet bepaald florissant waren; blijft het droog, is de baan niet te nat? Op de heenreis was er nog een flinke regenbui. De atletiekbaan van Vlaardingen ligt laag en er was in de dagen voor de wedstrijd ook al veel regen gevallen. Rondom de werpkooien was het gras dan ook een vette, glibberige modderboel. Dat mocht de pret en de prestaties verder niet drukken. Eindelijk weer een wedstrijd, goede sfeer en zelfs een heerlijke zonnetje en rond het middaguur een klein regenbuitje.

De wedstrijd was uitstekend georganiseerd waarbij allerlei kleine corona-maatregelen waren getroffen: 1,5 meter afstand houden, geen toeschouwers, geen kantine (maar wel in het materiaalhok verse koffie en thee op ouderwetse wijze gezet), en de sleutel halen om naar de wc te gaan. Rustig was het wel op de baan met het beperkte aantal van uiteindelijk 30 deelnemers, ruim 10 vrijwilligers, wedstrijdleiding en twee EHBO’ers (“nee, vandaag hebben we geen enkele pleister hoeven plakken”).
Drie C-junioren, Julia van Dorp, Jil Vogelaar en Veerle Uilhoorn, en master Mark Uilhoorn (M55), hebben onder begeleiding van Vita van Dorp een mooie werpvijfkamp gedraaid met goede prestaties en dus tevreden gezichten aan het einde van de dag. De C-junioren mochten meedoen in de categorie B-junioren. De gewichten zijn bij de meiden C-junioren – mooie meevaller – gelijk aan die bij de B-junioren. Onbekend onderdeel is het gewichtwerpen of gewichtslingeren dat eigenlijk pas wordt beoefend vanaf de leeftijd van 35 jaar. Gewichtwerpen wordt echter steeds populairder en stond op deze door de Atletiekunie erkende wedstrijd dan ook op het programma voor de B-junioren en hoger.
Voor de meiden B-junioren bestaat de werpvijfkamp uit kogelslingeren (3 kg), kogelstoten (3 kg), discuswerpen (1 kg), speerwerpen (500 gr) en gewichtwerpen (5,45 kg). De werptrainingen wierpen duidelijk hun vruchten af, en recent was er ook nog onder wedstrijdspanning deelgenomen aan de werpvierkamp bij Fortius (1 oktober 2020). Julia haalde 2 PR’s: kogelslingeren (23,65 m) en gewichtwerpen (9,90 m), Jil 3 PR’s: speer (20,69 m), kogelslingeren (18,07 m) en gewichtwerpen (6,58 m), Veerle PR’s op 4 onderdelen: kogelslingeren (20,46 m), gewichtwerpen (7,20 m), discus (20,15 m) en kogelstoten (8,82 m).
Raar maar waar. Meiden C junioren mogen blijkbaar officieel geen gewichtslingeren doen. Julia van Dorp heeft dan ook helaas geen clubrecord voor Meiden Junioren C op gewichtslingeren en dus ook niet op de werpvijfkamp.
Mark Uilhoorn (Master 55+) verbeterde zich op de onderdelen kogelslingeren en speerwerpen. Het recent verworven clubrecord (M55) op het onderdeel gewichtwerpen/-slingeren (11,34 kg) werd scherper gesteld van 8,24 m naar 8,70 meter. Bovendien verlegde hij en passant het clubrecord (M55) voor het totaal aantal punten voor de werpvijfkamp van 2035 naar 2223.

Op de foto: van links naar rechts: Jil Vogelaar, Julia van Dorp, Veerle Uilhoorn

Toevoeging redactie:
Uitslagen werpmeerkamp Vlaardingen 11-10-2020
Evenals bij de werpmeerkamp van 1 oktober in Dordrecht, kloppen de puntentotalen niet. Dit ligt aan het uitslagenverwerkingsprogramma Atletiek.nu, dat geen correcte puntentelling voor werpmeerkampen kent.
De juiste puntentotalen (met dank aan Piet Barends voor de berekening) zijn:
Mark Uilhoorn 2.223 p
Julia van Dorp 1.879 p
Veerle Uilhoorn 1.625 p
Jil Vogelaar 1.520 p

Naar boven