Succes voor Fortius in finales U16/U14

In de competitie U16/U14 (C/D-junioren) hadden drie teams van Fortius zich geplaatst voor een van de landelijke finales die op zaterdag 16 september plaatsvonden. Tot 2020 gingen er van de rond de 200 competitieteams slechts twaalf naar één landelijke finale. Sinds 2020 zijn behalve die ene landelijke finale ook B-, C- en D-finales ingevoerd, zodat meer ploegen kans maken op een extra wedstrijd in september, waarin tegen teams van ongeveer gelijk niveau gestreden kan worden.

De jongens junioren C en D van Fortius hadden zich na de drie voorrondes geplaatst voor de B-finale en de D-meiden hadden zich geplaatst voor de D-finale.

Jemuël Mangoentaroeno wint goud op nationale D-spelen

Op zondag 10 september mochten de U13 en U14-atleten (D-junioren) aantreden voor hun Nederlands kampioenschap outdoor. Met 663 deelnemers was het een goedbezochte wedstrijd in het Olympisch Stadion in Amsterdam.
September is altijd een drukke maand wat betreft wedstrijden, maar 4 Fortiusatleten hebben hun ouders over weten te halen om weer in de auto te stappen en niet zonder resultaat.

Fortius zesde in competitiefinale

Zondag 10 september is de mannenploeg van Fortius in Hoorn als zesde geëindigd in de promotie/degradatiewedstrijd. Die klassering was niet voldoende voor promotie naar een hogere divisie, maar gezien de niet onoverbrugbare verschillen in puntentotaal met de promovendi is het een hoopgevend resultaat.

Het team van Fortius had zich na drie voorrondes geplaatst voor de finale door in het klassement van de competitie in de 3e divisie als vijfde van de 91 ploegen te eindigen. De finale is een promotie-degratiewedstrijd. Daarin strijden de beste acht teams uit de 3e divisie en de laatste vier teams uit de 2e divisie om deelname in de 2e divisie in het volgende seizoen. De teams die bij de eerste vier eindigen, komen het volgend jaar in de 2e divisie uit.

Ruben van Roosmalen presteert goed in nationale CD-meerkamp

In het warme weekend van 9 en 10 september werden in Zoetermeer de Nationale CD-meerkampen gehouden, een jaarlijks terugkerende wedstrijd waarin de meerkampers onder C- en D-junioren hun krachten kunnen meten. Of eenvoudiger gezegd: de NK meerkamp voor C/D-junioren. Fortius werd er vertegenwoordigd door Ruben van Roosmalen. Hij ging naar Zoetermeer met een doel voor ogen: 5000 punten op de meerkamp scoren. Dat lukte weliswaar niet, maar zijn puntentotaal van 4893 was wél een persoonlijk record op de meerkamp, dus prima gedaan.