Updates

In memoriam Jan de Kok (15 december 1940 – 7 februari 2023)

Jan de Kok werd samen met zijn vrouw Els op 1 maart 1993 lid van Hercules. Vier van hun kinderen waren sinds het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw al lid van de vereniging.
Vanaf het begin van zijn lidmaatschap heeft Jan zich met de elektronische tijdwaarneming bemoeid. Na een opleiding hiertoe werd hij chef ET (elektronische tijd). Ruim 15 jaar was hij tijdens thuiswedstrijden te vinden achter de computer en het beeldscherm. Niet alleen tijdens thuiswedstrijden, ook bij de afdelings- en districtskampioenschappen (toen die nog bestonden), was hij aanwezig als chef ET, evenals bij Nederlandse kampioenschappen voor veteranen (zoals die toen nog werden genoemd), finalewedstrijden van de competitie en wedstrijden van het nationaal baancircuit. Plus nog diverse regionale wedstrijden in Vlaardingen, Breda e.d.

Dit was beslist niet zijn enige inzet als vrijwilliger voor Hercules. Vele pupillen zijn met hem opgegroeid als (hulp)sinterklaas bij de vereniging alwaar hij voorlas uit het grote boek waarin alles stond vermeld over de kinderen. Verder was hij bekend als verteller van een spannend verhaal bij het ‘kampvuur’ tijdens de jeugdkampen van Hercules. Tenslotte was hij nog op alle mogelijke manieren actief voor de vereniging vanuit zijn beroep als elektrotechnicus.
Voor dit alles werd hij tijdens de ledenvergadering van 2003 benoemd tot lid van verdienste.
Daarnaast was hij niet alleen bij Hercules actief als vrijwilliger. Tijdens de sinterklaasperiode was hij actief in het zogeheten sinterklaashuis, waar hij allerlei karweitjes opknapte en ook nog in het Wantijbad waar hij de technische installaties beheerde, terwijl zijn vrouw achter de kassa zat.
Voor als zijn vrijwilligerswerk werd hij in 2017 Koninklijk Onderscheiden en tot en met vorige jaar bezocht hij samen met zijn vrouw de jaarlijkse bijeenkomst van de burgemeester met de gedecoreerden. Helaas was hij toen al niet meer de Jan de Kok, zoals de meesten hem hebben gekend.

Het bestuur wenst zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Het condoleanceregister op deze website vindt u hier

Naar boven